'Güven’in ring dışında cenazeye katılamayacağı bize ifade edildi'

  Leyla Güven’in yaşamını yitiren annesinin cenazesine katılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan avukatlarına, "ring dışında katılması mümkün değil" cevabı verildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 59 gündür açlık grevi eyleminde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, dün yaşamını yitiren annesi Cevriye Güven’in cenazesine katılmak için avukatlarının Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru kabul edildi. Kabul edilen başvuruda Güven’in annesinin cenazesine ring dışında katılmasının mümkün olmayacağı ifade edildi. Avukatlarının Güven’in cenazeye uçak yolculuğuyla katılma talebi ise reddedildi. 

'SAĞLIK DURUMU ÇOK CİDDİ'

ANF’ye konuşan Güven’in avukatlarından Şivan Cemil Özen, şunları söyledi:

“Biz kendisini annesinin cenazesine uçakla götürmekte talepte bulunduk, tabii yanında ya avukatlarından birinin yada bir doktorun bulunmasını istedik. Çünkü sağlık durumu yolculuk kaldıracak düzeyde değil. Buradan Ankara’ya uçakla Ankara'dan Konya’nın  Cihanbeyli ilçesine araçla götürülmesini istedik fakat konuyla ilgili olan yetkililer Diyarbakır’dan Cihanbeyli’ye kadar ring ile gitmesi gerektiğini ifade ettiler, müvekkilimizin hem uçakla hem de ringle hiçbir şekilde yolculuk yapamayacak karar durumunun iyi olmadığını vurgulamak isteriz. Çünkü Adalet Bakanlığı dört gündür cezaevi kapısında ambulans bekletiyor. Leyla Güven son günlerde avukat görüşüne dahi çıkamıyor, tansiyonu çok düşmüş. Sonuç olarak sağlık durumundan dolayı hiçbir yolla yolculuk yapamaz.”