Güven bir haftadır avukat görüşüne çıkamıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 63 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, altı gündür avukat görüşüne çıkamıyor.

Leyla Güven, 8 Kasım’dan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde bulunuyor. Amed’deki E Tipi Cezaevi’nde rehin tutulan Leyla Güven’in sağlık durumu giderek ağırlaşıyor. Güven’in sağlık sorunları nedeniyle altı gündür avukat görüşüne çıkamadığı bildirildi.

Avukatların verdiği bilgiye göre, Güven en son 4 Ocak'tan önce yanında kalan koğuş arkadaşlarının refakatiyle avukatlarının görüşme odasına girebilirken, son altı gündür görüşe çıkamıyor.

Avukatlarının her gün Diyarbakır E Tipi Cezaevine giderek görüşme talebinde bulundukları ancak Güven'in görüşme yapacak enerjiyi kendisinde bulamadığı için gelemediği belirtildi.

Tansiyon düzensizliği, mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı, mide krampı, sese ve ışığa hassasiyetinin çok artması gibi birçok sağlık sorunu yaşayan Güven, en son 7 Ocak'ta kızı Sabiha Temizkan ve yurtdışında yaşayan oğlunun Türkiye'den ayrılması üzerine onlarla bir saatlik bir görüşme yapmıştı.

Güven, koğuş arkadaşlarının yardımıyla açık görüş odasına getirildiği belirtilmişti.

Temizkan, bir önceki görüşmeye göre annesinin, bitkin, halsiz olduğunu, kilo kaybettiğini, açlık grevinin getirdiği olumsuzlukların tüm bedeninde hissedildiğini söylemişti.

Temizkan’a göre annesi Güven’in harcadığı efor nedeniyle konuşmasında akıcılık kalmadı, kısık sesle ve yavaş konuşuyor.