Güney Kürdistan’dan Çağın Direnişi’ne selam

Güney Kürdistan’ın Kerkük, Süleymaniye Hewlêr, Qeladızê, Ranya, Kelar, Teqteq, Şarezûr başta olmak üzere birçok ilçesinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Güney Kürdistan’ın birçok kentinde düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto edildi.

KERKÜK

Kerkük'ün Qela Parkı’nda bir araya gelen onlarca siyasi parti ve örgüt temsilcisi, işgalci Türk devletini protesto ederek, işgalcilerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağı belirtti.

Eylemde Tevgera Azadî, Goran Hareketi, YNK, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Emekçiler Partisi, RJAK, Yurtsever Gençlik Hareketi adına Efrîn’le dayanışma mesajları okundu.

Mesajlarda, oluşacak ulusal kongreyle işgalcilerin saldırılarının boşa çıkarılacağı belirtilerek, işgalci güçlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamacağı belirtti.

Eylemde işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı sergilenen Çağın Direnişi selamlanarak, uluslararası güçlerin işgalci saldırılara karşı sessizliği kınandı.

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik barbarca saldırıları Süleymaniye’de yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

SÜLEYMANİYE

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde ise Kürdistanlılar kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Tevgera Azadî, Demokratîk Halk Cephesi ve RJAK öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Yeni Nesil Hareketi, Goran Hareketi, İran Komeleya Komünist, onlarca aktivist ile yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüşte, 'Terörist Erdoğan', 'Bijî berxwedana Efrîn' ve 'Wê Efrîn ser bikeve' sloganları atıldı.

Baxê Giştî’de son bulan yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı uluslararası toplumun suskunluğu protesto edildi.

Eylemciler BM ve Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerine çağrı yaparak, işgalci Türk devletinin saldırılarının durdurulmasını istedi.

Yapılan konuşmalarda, Başurê Kürdistan’daki Türk askeri üslerinin kaldırılması ve TV kanallarındaki Türk dizilerinin yayınlarının durdurulması istendi.

Eylemciler ayrıca Kürt halkının bu yılki Newroz’u Efrîn’de kutlayacağını belirtti.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr, Qeladızê, Ranya, Kelar, Teqteq, Şarezûr ve daha birçok ilçe ve belde de işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları protesto ediliyor.

Eylemlerde 'Bijî berxwedana Efrînê', 'Bijî Serok Apo' ve 'Şehîd namirin' sloganları atılıyor.