Gençlerden Paris banliyölerinde eylem

Devrimci Gençler Hareketi( Tevgera Ciwanên Şoreşger-TÇŞ) aktivistleri, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-bel banliyösü ve eş zamanlı olarak Villeneuve ile Evry banliyölerinde de bir yürüş düzenlediler.

KDP ve Irak hükümeti arasındaki “Şengal anlaşmasına” karşı tepki olarak yürüyen kitle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve PKK bayrağının da olduğu pankartlar açtılar. 

Villiers-le-bel garının önünde başlayan yürüyüş sloganlarla Şengal Anlaşmasının taraflarını protesto ederken, diğer yandanda günün anlamına ilişkin Villiers-le-bel meclis üyesi Veysel Keser bir konuşma yaptı. 

Eş zamanlı olarak Villeneuve ve Evry banliyölerinde ortak bir yürüyüş yapıldı. 

Yürüyüşe “Bijî Berxwana Şengalê” pankartı ile çıkan kitle yürüyüşün sonunda bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Ali Cantos; Rojavaya DAİŞ eliyle saldıran Erdoğan daişin yenilmesi ile kendisi saldırmaya başladı. Kürt halkının direnişini bastıramayan Erdoğan şimdide Başur Kürdistan’ında ihanetçi çeteler eliyle Kürtler arası bir iç çatışma çıkararak amaçlarını gerçekleştirmek istiyor. 

Cantos; KDP kontra partiye dönüştürülerek Kürt halkının kazanımlarına saldırıyor. Uluslararası desteği de arkasına alan Türkiye, KDP ve Irak Hükümeti Kürt kimliğini yok etmek istiyor. Başta Kürt ve Kürdistan halkı olmak üzere tüm dostlarımızı Şengal ve Yêzîdî halkımıza yönelik 75. Fermana karşı alanlara çıkmaya her türlü protesto eylemine, meşru savunmaya çağırıyoruz.” dedi. 

Eylem “Bijî Berxwadana Şengalê” ve “Bimre Îxanet” sloganları ile son buldu.