Gebze Cezaevi’nde Öcalan için eylemler

Cezaevi’ndeki tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlere başladı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi’nden Hüseyin Aykol, Gebze Cezaevi’ndeki tutsakların eylemlere ve baskılara ilişkin mektubunu köşesine taşıdı.

Aykol’un yazdıkları şöyle:

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden haberler: Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki PKK-PAJK davasından kadın mahpuslar, Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemler başlatmış bulunuyor. 5 Aralık 2017 gününden itibaren, beşer kişilik gruplar halinde 5 günlüğüne açlık grevi yapmaya başladılar. CPT, Bursa Savcılığı, Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi’ne yazdılar ve yazmaya devam edecekler. Bu arada, Elazığ’da sona eren, Tarsus-Erzurum’da devam etmekte olan direnişleri selamlıyorlar.

Gebze Kadın Cezaevi’nde 7 Kasım 2016 günü Öcalan üzerindeki tecridi protesto eden Zehra Epli’nin mücadelesini unutturmamak için bir kitap çalışması başlatılmış. O’nu tanıyanların anı ve bilgilerini göndereceği adres şöyle: Hediye Yayık / Kadın Kapalı Cezaevi / Gebze – KOCAELİ

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Elif Akkurt ve Fadik Adıyaman, 25 Aralık 2017 günü apar topar Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildiler. Bu arada, yaşanan arbedede oluşan yara-berelerini tespit ettirdiler ve dava açacaklar.