GÜNDEM 7 ARALIK 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, "Ortada çok ciddi bir durum var. Halkımız Önderlikten haber alana kadar alanlarda olmalıdır" dedi.

- HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, CPT, BM, AB, AİHM gibi kurumların İmralı işkencesine ve tecrite onay vererek suça ortak olduklarını söyledi.

- Özgürlük Nöbeti’ni 546’ncı haftasında Saarbrücken DKTM üyeleri devraldı. Grup sözcüsü Ağırman, “Komplonun panzehiri örgütlenmektir. Kendimizi ne kadar büyütürsek, örgütlenmemizi ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar Önderliğimizi sahiplenebiliriz” dedi. -

-Araştırmacı Muhammed Fethi Al Şerif, Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarının çok yönlü olduğunu belirterek, “Saldırılar, her yer için güvenlik sorunu. Herkes karşı koymalı” dedi.

-“Türkiye’yi boykot etmek, bir tatil mekanı olmaktan çıkarmak gerek; çünkü Türkiye Rojava Devrimi’ni ortadan kaldırmak istiyor ve Rojava bir kadın devrimi. Tüm dünya kadınları Rojava Devrimi’ni savunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalı."

- Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Erdal Kobanê, “Bu toprakları canımız pahasına koruyacağız. Biz yaşadığımız sürece Türk devleti bu toprakları işgal edemeyecek” dedi.