GÜNDEM 27 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim çalışmaları takip edilecek.

- KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Avrupa’da oy verme tarihinin bugünden başlayacağı 14 Mayıs seçimlerinin Kürtler açısından stratejik olduğunu söyledi.

-KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, yoksullaşan halk, kazanımları hedef alınan kadınlar, işsizliğe mahkum edilen gençler için 15 Mayıs günü yeni bir dönemin başlayabileceğini söyledi.

-İstanbul'da Alevi toplumunun yoğun yaşadığı Gazi Mahallesi’nde Yeşil Sol Parti’nin baskın olduğu görülüyor. Uzun yıllar Gazi Cemevi Başkanlığını yapan Hıdır Karadaş da Yeşil Sol’un adaylarından.

-Yeşil Sol Parti İstanbul İkinci Bölge 6’ncı sıra adayı Hıdır Karadaş, “Alevi iştihakını ve hukukunu biraz incelediğiniz vakit Yeşil Sol Parti’nin seçim bildirgelerinden tutun, temel politikalarına kadar aşağı yukarı paralellik sergiler” diyor.

-AKP iktidarında artan kadın cinayetlerinin simge isimlerinden olan 17 yaşındaki Helin Palandöken’in babası, yaklaşan seçimlerde Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğini açıkladı.

-DBP Colemêrg (Hakkari) İl Yöneticisi Yahya Duman, “Sandıklara giderken cenazelerimizi kutulara ve çuvallara koyup anne ve babalarına gönderdiklerini unutmayalım” diye seslendi.