GÜNDEM 22 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Irak merkezi hükümetini Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tutum almaya çağırdı. KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da saldırı siyasetinin boşa çıkacağını söyledi.

- Erdoğan rejimi için yeni bir işgal saldırısı başlatmak temel bir çare olarak görünüyor. Rejimin kaderi, bu savaşa bağlı. Gerillanın karşılık veremeyeceği hiçbir savaş tarzı kalmadı. Türk ordusu, ağır kayıplar verecektir. Pirdoğan Kemal’in analizi

- Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Bağdat'ı ziyaret edecek. Erdoğan daha sonra Hewlêr’de görüşmeler gerçekleştirecek.

- Sûr Belediyesi Eşbaşkanı Gulan Fatma Önkol, belediyenin boğazına kadar borçta olduğunu söyleyerek, Sûr için yerinden ve yerelden yönetimi sağlayacaklarını ve tarihsel, kültürel dokusunu koruyacaklarını belirtti.

- Türk devletinin saldırıları ve Şam hükümetinin ambargosu altında olan Efrîn-Şehba Kantonu ve Halep’te 14 bin 793 öğrenci eğitim görürken 179 öğrenci de Şehit Viyan Amara Enstitüsü’nde uzmanlaşıyor.

- Okmeydanı’nda çete faaliyetleri farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Çeteler hem alanlarını genişletmek hem de iktidar için kullanışlı paramiliter birer güç olduklarını ispat etmek için yoğun bir çaba içerisinde.