GÜNDEM 18 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, Türk devleti ve arkasındaki uluslararası güçlerin imha konseptine karşı hamlesel karşılık vermenin belirleyici olduğunu söyledi.

- Türkiye ve İran çevresindeki devletlerin İran'ı teslim almak istediğini belirten YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Irak'taki seçim ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaş, İran için bir darbedir. İran siyasi ve diplomatik açıdan yenilgiye uğradı" dedi.

- Gerilla Aryana (Yasemin Maç), kendi ömrüne çok hayat sığdırdı. Yollarla beraber değişecek, yollarla beraber yenileneceğim” diyerek yürüdü, yürüdükçe yeni yollar keşfetti.

- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutsak olan Avukat Aytaç Ünsal’ın babası Nihat Ünsal, oğlunun haftada iki kez kullandığı telefon görüşme hakkının, “yoğunluk” gerekçesiyle bire indirildiğine dikkat çekerek, “Açık görüşlerin tekrar açılmasını umutla beklerken, bırakın açık görüşü, telefon hakkını bile kısıtladılar” dedi.

-Yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Karaman, kayyum sisteminin bir toplumsal, kültürel ve hafıza kırım sistemi olduğunu belirterek, bunun Hakkari’de de uygulandığını kaydetti.

- Alzheimer gizemi çözüldü. Araştırmacılar, Alzheimer hastalığının kökünde olduğuna inanılan nörotoksinin beyindeki nöronları birbirine bağlayan aksonlarda ve ilgili yapılarda nasıl oluştuğunu keşfetti.