Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

GÜNDEM 9 EYLÜL 2019

9 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

Eşbaşkanlık sistemine büyük değer verdiğini belirten gazeteci Ayşe Düzkan, “Ama kayyum atamalarının temel sebebi, Kürt halkının iradesini tanımamaktır, ona el koymaya çalışmaktır” dedi.

İstanbul’da yaşayan HDPliler, halkın iradesine saygı göstermeyip gasp edenlerin, kayyumlarla yönetemeyeceklerini söyledi.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi konuşan Başurlu gazeteciler, Güney Kürdistan’da basın özgürlüğünün çökme noktasında olduğunu dile getirdi.

Altyazı Sinema Derneği bünyesinde çıkan Fasikül, Özgür Sinema içerikleriyle sansürü ve sansüre karşı mücadeleyi görünür kılmaya çalışıyor.

Zinarin Dersim, ülke özlemini giderdiği, ayrı bir anlam ve sevgi yüklediği Botan’da yıllarca süren mücadelesinin ardından Faraşin'de şehitler kervanına katıldı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim krizinin insan hakları için gelmiş geçmiş en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri tarafından ABD’ye iade edilen DAİŞ üyesi ABD vatandaşı Ruslan Maratovich Asainov için iddianame yayınlandı.

Küresel alanda gelir eşitsizliği 1970lerden bu yana gelişmiş ülkelerde giderek artıyor. Birçok ekonomist bu durumu kapitalizmin krizi olarak nitelendiriyor.