GÜNDEM 4 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Ağrı ve Van'da artan kadın cinayetlerine dikkat çeken HDP Van vekili Murat Sarısaç, kadın cinayetlerinde artışının en büyük nedeninin, AKP'nin çıkardığı yasalar ve eril zihniyete verdiği destek olduğunu söyledi.

-Türk ordusunun Heftenîn’de işgal alanının genişletmek için 16 Haziran’da başlattığı bölgelerden biri olan Xantur’da direnen Başûrlu gerilla Ruken Dilgeş, direnişi anlattı ve korucularının cesetlerinin sahada bırakıldığına dikkat çekti.

-Türk devletinin SİHA’larla gerçekleştirdiği katliamları Federal Meclis’in gündemine taşıyan Sol Partili Andrej Hunko, Almanya SİHA’larla işlenen suçları durduracağına Erdoğan rejimine arka çıkmayı sürdürdüğünü söyledi.

-Avrupa'daki Kürdistanlılar Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını kitlesel eylemlerle protesto edecek.

-Türk devletinin işgalci saldırıları sonucu 29 Mayıs 2019 yılında şehit düşen Şînyar Kawa'yı anlatan babası Kawa Mihyedîn, "Şînyar'ın şehadeti çevremizdeki herkesi çok etkiledi. Kendisi ile gurur duyuyoruz" dedi.

-Avukat Yakup Güven: İşkence, insanlık suçudur, zamanaşımı yok. Bugün işkence yapanlar cezasızlıkla ödüllendirilebilir ama hayatının sonuna kadar yargılanmayacağını düşünmesin.

-Heftanîn’deki direniş ve 17 günlük tablo, gidişatın yönünü gösteriyor. 17 günde en az 110 Türk askeri öldürüldü. Türk devleti, işgal edebildiği her tepede hapsediliyor. Genel arazi kontrolünü sağlamaya çalışmanın faturasını ise kaldıramaz.

-Kayıp yakınları bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.