GÜNDEM 23 OCAK 2018

23 Ocak 2018 Haber Merkezi gündemi

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

- Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İran ve Rojhilat’taki halk ayaklanmaları takip edilecek.

-Efrîn sınırında yaşanan gelişmeler ve Türk ordusunun saldırıları takip edilecek.

-KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, Kürt düşmanlığı üzerinde yükselen Türk ulus devletinin 21. yüzyılda, düşmanlık yüzünden kesinlikle kaybedeceğini söyledi.

-Kuzey Suriye ve Rojava'da uzun süre gazetecilik yapan Güney Kürdistanlı gazeteci Şemal Hesen, Erdoğan'ın Efrîn'de yenileceğini belirterek, "Bana göre, Efrîn Erdoğan'ın son savaşı olacak" dedi.

-Süleymaniye'de kurulan Efrîn Cephesi Platformu üyesi Şêrko Heme Emîn, Efrîn'i savunacaklarını belirterek, "Türk devleti tüm Kürtlere yönelik bir saldırı başlattı" dedi.

-Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Riyad Derar, Türkiye’nin Efrîn’e saldırısını kınayarak, “Türkiye uluslararası suç işliyor” dedi.

-Türk devletinin Efrîn'e başlattığı işgal saldırısına ilişkin konuşan Nakşibendi Şeyhi Ebdulrehman Nexşîbendi, Türk devletinin amacının tüm Kürdistan'ı işgal etmek olduğunu söyledi. Ebdulrehman Nexşîbendi, Türk Diyaneti'nin Fetih suresiyle işgale desteğini ise "küfür" olarak nitelendirdi.

-TJK-E ve KCDK-E: Her yer Efrîn, her yer direniş sloganı ile Avrupa, Kanada, Avustralya, Japonya’da Kürtler ve dostları eylemde olacak.

-HPG tarafından 4 Ağustos 2017 tarihinde Güney Kürdistan’da tutuklanan MİT yöneticileri, Türk devleti ile Nusra-DAİŞ çetelerinin ilişkileri hakkında önemli itiraflarda bulundu.