GÜNDEM 22 TEMMUZ 2018

22 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Erzincan: Çocuk kaçırmalarına, vahşice öldürmelere karşı çok daha ciddi bir toplumsal refleks gelişmelidir. Bunlar tesadüfi olaylar değildir, devlet organizelidir.

-Almanya’da istihbaratın ‘tehlikeli’ görüp takip altına aldığı ülkücü örgütlemenin Avrupa’daki şefi Cemal Çetin’in başbakan Merkel ile samimi pozlar verdiği ortaya çıktı.

-Türk devletine zorunlu askerlik yaptığı dönemde gördüğü baskılara karşı gerilla saflarına katılan Azad Tendürek, Kürt gençlerine 'kendi halkınız için savaşın' çağrısında bulundu.

-On binlerce mezun veren Sağlık Yüksek Meslek Okullarının hedefi sağlıkçı değil, rant. Doktor Rukiye Ekenler, “Hemşire yardımcısı ya da ameliyathane hizmetleri gibi bölümlerde okuyanlar, çıktıklarında ne iş yapacaklarını bile bilmemektedirler” derken, bölümden mezun olan Yusuf Akdağ ise, “Özel okul olduğu için öğrenciler okula gitmeden de mezun olabiliyor. Söz konusu sağlık olduğunda da binlerce işsiz ve ayrıca vasıfsız sağlıkçı var” dedi.

-Tüketim toplumu içerisine hapsedilen ve ‘bir şeyden anlamaz’ tespitine mahkum edilen çocuklar, Şubadap Çocuk şarkılarıyla doğru soru sormanın yöntemini öğreniyor. Sorgulayan, üreten ve paylaşan bir müzik alternatifi sunan Şubadap Çocuk, şarkılarını 5 ayrı dile çevirerek dünya çocuklarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.