GÜNDEM 21 EYLÜL 2019

21 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Amed, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeliler, Hollanda’nın Maastricht kentinde düzenlenecek “Halklar buluşması”nda bir araya gelecek.

-20 Ekim’de yapılacak İsviçre Federal Parlamentosu seçimlerine aday olan Mustafa Atıcı, “Değişik coğrafyalardan buraya gelmiş geldikleri coğrafyada ezilen, yok sayılan kesimlerin sesi olmak için adayım” dedi.

-Van Büyükşehir Belediye Spor’u usulsüz yollarla kişisel mülkü haline getiren AKP'li Servet Yenitürk'ün geçen yıl başkanlığını yaptığı Vanspor’un, HDP vasıtasıyla dağa eleman gönderdiğine dair AKP'li bakanlara ve vekillere yazı yazdığı ortaya çıktı.

- Almanya’nın başkenti Berlin’de 54 ismin çağrısıyla düzenlenen iki günlük “Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayış” adlı konferans bugün start alıyor. Konferansa HDP, CHP ve SP milletvekillilerinin de katılması bekleniyor.

-Şehit Gerilla Didar Serhat, PKK ile hakikate ulaştığını söylerken, "Özgürleşmeyi insan dördüncü kelebek misali yana yana fark edebiliyor" diyordu. Serhat, PKK'nin sadece bir intikâm hareketi olmadığına dikkat çekiyordu.