GÜNDEM 20 ŞUBAT 2018

20 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Erdoğan'ın "Osmanlı'nın mirası" diyerek, işgal girişiminde bulunduğu Efrîn, tarih boyunca Türk devletinin zulmünden kaçan insanların sığındığı bir liman. Mabeta ilçesi ise Yavuz Sultan Selim, Ermeni Soykırımı ve Dersim Soykırımından sağ kalan Alevi Kürtlerin sığınağı.

-Stêrk TV’de yayınlanan Bernameya Taybet’e konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Türk sömürgeciliği bu hakikatleri görmek istemiyor. Aslında görüyor, ama itiraf etmek istemiyor. Dünya görüyor, o da itiraf etmek istemiyor. Çok kuru bir şekilde yalan söyleyerek yenilgisinin üstünü örtüyor” diye konuştu.

-Dilbilimci Prof. Necmiye Alpay, Türkiye’de Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana tüm baskı ve asimilasyon politikalarına rağmen Kürt dilinin büyük bir zafer elde ettiğini söyledi.

-Milyonlarca çalışanı temsil eden sendikaların ardından Britanya’nın önde gelen maden sendikalarından Durham Miners Association da, Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na katılacaklarını duyurdu.

-HPG birkaç gün önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Kanireş tepesinde konumlanan Türk ordusuna yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirerek, önümüzdeki süreçte nasıl bir savaş yürüteceğinin startını vermiş oldu.

-Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, “Halkımız bu savaşın faturasını ya enflasyon vergisi olarak ya da bizzat yüksek vergiler olarak ödemek zorunda kalacaktır” dedi.

-Cumartesi Anneleri, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Siviller katlediliyor; saldırılar derhal durdurulsun. Türk halkı da saldırılara sessiz kalmamalı" dedi. Aileler, AKP'nin Efrîn'de gerçekleri de öldürdüğünü belirterek, bu nedenle tepki gösterenleri tutukladığına dikkat çekti.