GÜNDEM 17 MAYIS 2018

17 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Ulusal Kürt Kadın Çalıştayı Hazırlık Komitesi, TJK-E, YNK, Goran, Komala, Yekgirtu ve KDP’li kadın temsilciler, Yaresan ve Feyli kadınlar, Êzidî Kadın Hareketi (TAJE), Kürdistan İslami Topluluğu (CİK), PYD, Kongra Star, KNK kadın komisyonu üyeleri, Kürdistani kadın dernekleri, akademisyenler, parlamenterler ve bağımsız şahsiyetlerin katılımı ile Avrupa Ulusal Kürt Kadın Çalıştayı’nın yapılacağını belirtti.

-Kürt kadınlarının DAİŞ’e karşı direnişini konu alan ve 71’nci Cannes Film Festivali'ne damga vuran "Güneş’in Kızları" filminin yönetmeni Eva Husson, Kürt kadınlarının mücadelesinin bütün dünya kadınları için olduğunu belirtti.

-HPG ve YJA Star gerillaları, Türk ordusunun Güney’de girdi yerlerden çakıldığını, çıkacak gücü bulamadığını söyledi.

-İlahiyat profesörü Nurettin Turgay, zalim ve ikiyüzlülerin İslam'ın hak, hukuk ve adaletle beslenen barış dini olma özelliğini gözardı ederek, istismar ettiğini söyledi.

-DBP’li Hakkari Belediyesi’ni gasp eden AKP, kenti harabeye çevirirken, belediyeyi de 300 milyon lira borç batığına soktu.

-Almanya’nın Freiburg kentinde sendikaların gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamasında PKK bayrağı açtığı gerekçesiyle solcu bir Alman aktivistten zorla DNA örneği alınacak.