GÜNDEM 14 OCAK 2018

14 Ocak 2018 Haber Merkezi gündemi

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

- Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İran ve Rojhilat’taki halk ayaklanmaları takip edilecek.

- Efrîn sınırında yaşanan gelişmeler ve Türk ordusunun saldırıları takip edilecek.

- Hollanda’nın Den Haag şehrindeki PYD Avrupa kongresi takip edilecek.

- İran rejimi, Sinê Zindanı'nda Saro Qehremanî ve Çalus Zindanı'nda ise Alî Puladi isimli gençleri ülkedeki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle işkence ile katlettiği bildirildi. Böylece 10 günde zindanlarda işkence ile katledilenlerin sayısı 6'ya çıktı.

- YPG saflarında Rojava’da savaşan Macer Gifford (Baran Amed) Hollanda’da devam eden PYD Avrupa örgütünün 9’ncü Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı. Gifford, herkesi Rojava devrimine destek vermeye çağırdı.

- Besime Konca: “Bize ideolojik, politik, dini inanç üzerinden ve ekonomik bir sömürü saldırısı var. Bundan dolayı Kadınları, HDP’de siyaset yapmaya çağırıyoruz çünkü bize yapılan saldırıların temeli politiktir”

- Gazeteci Evrim Kepenek’in çektiği “Okulun Duzi” belgeseli Karadeniz’deki ekoloji mücadelesini küçük bir örneği olduğu gibi 20 yıldır verilen mücadelenin dayanışma kültürüyle yaşatması bakımındansa önemli bir yere sahip.

- Golesorkhi İran ve Rojhilatlı birçok genç tarafından İran’ın Deniz Gezmiş’i olarak adlandırılır. Çünkü tıpkı onun gibi mahkeme karşısında soğukkanlı, yargılanan değil yargılayan bir tarzda yaklaşım sergiler.