FHKC’den Leyla Güven’e ziyaret

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadet’in avukatı Mahmud Hasan, tecride karşı açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 170 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i Amed’deki evinde ziyaret eden Mahmud Hasan, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hasan’ın ziyareti FHKÖ Politbüro üyesi Leyla Halid’in geçen hafta Güven’i ziyaretinden sonrasına denk geldi. Halid, FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadet'in selamını Güven’e iletmişti.

Hasan basın mensuplarına yaptığı açıklamada Güven için “çok güçlü ve kuvvetli bir kadın” dedi.

Güven’in açlık grevi eylemi ile verdiği mücadelenin barış için olduğunu söyleyen Hasan, “Güven’in en temel taleplerinden biri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Tecrit en kötü cezalandırmalardan biridir. Hiç kimse üzerinde bu kadar uzun süre tecrit politikası uygulanamaz. Dünyanın hiçbir kanununda böyle bir ceza yok" diye konuştu.

Hasan, Güven'in açlık grevi eyleminin başarı ile sonuçlanacağına inandığını belirtirken, "Bu mücadele amacına ulaşacak ve tecrit kaldırılacaktır" vurgusuna bulundu.

Bugün Filistin'de de, Kürtlerin yaşadığı sürecin bir benzerinin yaşandığını sözlerine ekleyen Hasan, "Orada da İsrail devletinin askeri mahkemeleri var. Bu mahkemeler de Filistinli yurttaşları tutuklayarak, tecrit uygulayıp cezalandırıyor" şeklinde konuştu.

İsrail cezaevlerindeki 400 Filistinli tutsak da, maruz kaldıkları hak ihlallerini protesto etmek için Nisan ayı başında süresiz açlık grevine başlamışlardı. FHKC Genel Sekreteri Saadet de bu grevde yer almıştı.

Hasan, özellikle Gazze bölgesinde yaşayan ailelerin, İsrail cezaevlerinde tutuklu olan çocuklarını görme imkanlarının olmadığını söyledi.

Av. Hassan, "Filistinli aktivistler de son dönemde açlık grevine başlamıştı. Bunun üzerine İsrailli yöneticiler, Filistinli tutukluların aileleri ile görüşmesine izin verdi. Ellerinden alınan telefonla görüşme hakkını tekrar iade ettiler. İsrailli yöneticilerin verdiği sözlerin pratikte yerine getirilip getirilmeyeceğini, yapılan anlaşmanın sonuç verip vermeyeceğini göreceğiz” şeklinde konuştu.