FEDA: Hüseyini duruşa layık olmalıyız

FEDA, AKP-MHP iktidarına karşı Hüseyini duruşun gerektiğini belirterek, "Herkesi demokrasi mücadelesinde saf tutmaya çağırıyoruz" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Öncelikle her sürekten Alevilerin Kerbela direnişi adına tuttukları Yası Muharrem Oruçları ve pay edecekleri aşure lokmalarının Hakk defterine yazılmasını niyaz ediyoruz. Hz. Hüseyin’in Kerbela direnişini kendisine rehber edinip mazlumların yanında saf tutan tüm canları saygı ile selamlıyoruz" denildi.
"Lanetli zihniyet bugün de Alevilere ve hak mücadelesi veren toplum kesimlerine saldırmakta, yalan ve manipülasyon ile toplumu aldatmakta, dillerini, kimliklerini, inançlarını ve kültürlerini inkâr etmekte, Alevilere ve Kürtlere kültürel soykırımı dayatmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu temelde dilimize, kimliğimize, inancımıza ve kültürümüze sahip çıkmak, Hüseyini duruşu sahiplenmek anlamına gelmektedir. Günümüzün firavunlarının soykırımına, savaşlarına, zulmüne karşı Hüseyini direnişi geliştirdiğimizde hak ettiğimiz özgür ve ortak yaşamı yaşamsal kılmış oluruz. Bu temelde demokrasi, özgürlük, hak ve adalet isteyen tüm halkların ve toplum kesimlerinin hak mücadelesini mücadelemiz biliriz. 72 Milleti bir nazarda gören inancımızın dustürü gereğince Kürtlerin haklı mücadelesini günümüz Yezidlerine ve zalimlerine karşı geliştirilen Hüseyini duruş olarak görüyoruz" diye kaydedildi.

'ALEVİLERE SOYKIRIM PROVASI YAPILIYOR'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Aleviler bugün Türkiye'de nahak iktidarın baskı ve zulmü altında soykırımla karşı karşıyadırlar. Alevilerin kadim coğrafyasının ormanları yakılmakta, doğası talan edilmekte, Alevi dergâhlarına saldırılmakta, adeta Alevilere dönük katliam ve soykırım provası yapılmaktadır.

Bu nedenle Alevilerin Hüseyini duruşa layık olmalarının yolu; günümüz Yezitlerine karşı birlikte mücadeleden geçmektedir. Muharrem Orucu’ nun tarihsel misyonu; AKP-MHP nahak zihniyetine karşı Aleviler olarak demokrasi güçleri ile birlikte ortak mücadele vermeyi emretmektedir. Bu temelde başta Aleviler olmak üzere özgürlük, hak ve adalet isteyen herkesi demokrasi mücadelesinde saf tutmaya çağırıyoruz."