ESP Kürdistan’dan Efrîn’le dayanışma çağrısı

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efrîn'e yönelik saldırı tehditlerine ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, halkların kardeşliğine inanan tüm güçleri savaş politikalarına karşı Efrîn halkı ile dayanışmayı yükseltmeye davet etti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Efrîn'e yönelik saldırı tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

"Efrîn halkı ile dayanışmayı büyütelim" denilen açıklamada, "AKP/Saray rejiminin son 1 haftadır Efrîn'e yönelik tehditkar açıklamaları ve işgal hazırlıkları devam ediyor. Efrîn'in Şerawa ilçesine bağlı İska köyü ve Cindires bölgesinin Celeme köyü çevresine top atışları ile saldırı düzenleniyor. İdlib'teki çeteleri de silahlandırarak olası bir işgalin vurucu gücü yapılmak isteniyor. Kürt düşmanlığı ile halkların kardeşçe bir arada yaşadığı Rojava'nın Efrîn kantonu hedef alınıyor" dedi.

Erdoğan'ın en başından beri başkanlık hayalleriyle hareket ettiğini ifade eden ESP Kürdistan, "MHP ittifakıyla birlikte kendi çıkarlarına erişebilmek ve şovenist dalgayı şahlandırmak için tekrar Efrîn ve Rojava'yı tehdit olarak gösterip, sivillerin yoğun yaşadığı bölgelere saldırı gerçekleştiriyor. Kürt kazanımlarına yönelik saldırganlıkla AKP ve MHP tabanını kaynaştırmak ve başkanlık seçimi yolunda işini garantiye almak istiyor" diye kaydetti.

ABD ve Rusya ile çeşitli görüşmeler yapıp, sonuç elde edemeyen Saray rejimi, çetelerle olan işbirliğini daha güçlü devam ettirerek Rojava'da demokratik, halkçı bir yönetimin oluşturulmasına engel olmaya çalıştığını vurgulayan ESP Kürdistan, Kobanê'de, Gri Spi'de, Şengal'de, Rakka'da başaramadıkları sömürgeci hayallerini Efrîn ile canlı tutmak istiyorlar" diye belirtti.

Kobanê ve Rakka zaferiyle birlikte büyük hayal kırıklığına uğrayan, kantonların birleşmesi ile Rojava halklarının birleşik mücadelesinin yüzyıllık sömürgeci devletin temel kodlarını parçalayacağını farkına varan AKP/Saray rejimi sömürgeci statükosunu korumak Kürdistan ve Türkiye halklarının hiç bir çıkarının bulunmadığı bir savaşa hazırlandığını ifade eden ESP Kürdistan, "Diğer taraftan Efrîn'e de çetelerle saldırı düzenleyerek DAİŞ'in, enternasyonalist özgürlük güçleri tarafından yenilgiye uğratılmasının da intikamını almaya çalışıyor" dedi.

ESP Kürdistan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Sömürgeci faşist rejimin Rojava'ya yönelik her türlü saldırısı Bakûr başta olmak üzere üç parça Kürdistan'da halkımız tarafından çok yakından takip edilmektedir. Efrîn ve Rojava'ya dönük her türlü saldırı halkımız tarafından Kobanê'ye nasıl sahip çıkıldıysa yine aynı tepkiyle karşılanacak ve Efrîn halkı yalnız bırakılmayacaktır. Efrîn'e saldırı halkların birlikte yaşama iradesine saldırıdır ve bu ne Bakûr'da ne de Türkiye'de emekçi halklarımız tarafından kabul edilmeyecektir. Efrîn Kobanê'dir, Kirmanşah'tır, Hewler'dir ve Amed'dir. Halklarımızın kendi kaderini tayin hakkına karşı sömürgeci planlar halkların dayanışması ile boşa düşürülecektir."

ESP Kürdistan, halkların kardeşliğine inanan tüm güçleri savaş politikalarına karşı Efrîn halkı ile dayanışmayı yükseltmeye davet etti.