ESP: Çağlayan Adliyesi'ne dayanışmaya çağırıyoruz

ESP, yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Devrimci siyaset tarzı hedefte. Çağlayan Adliyesi'ne dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerine dönük gözaltılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul’da partimize yönelik yapılan polis baskını, bir kez daha AKP’nin kendi dışında hiçbir partiye siyaset yapma hakkı tanımadığını gösterdi" vurgusunda bulunuldu.

'DEVRİMCİ SİYASET TARZI HEDEF ALINIYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Eylül tarihinde gece yarısı operasyonu ile Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü, MYK üyemiz Hüseyin İldan, PM Üyemiz Aydın Kılıçdere, İstanbul İl Başkanımız Pınar Türk gözaltına alınırken birçok üyemiz hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. MYK üyemiz Hüseyin İldan darp edilerek gözaltına alınırken Ataşehir ilçe binamız basıldı.

Adli kontrol kapsamında haftada 3 gün imza veren Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü’nün son bir haftada 3 kez gözaltına alınması, bu saldırı ile parti yönetimimizin ve devrimci siyaset yapma tarzımızın hedef alındığını bir kez daha ortaya koyuyor. 33 düş yolcusunu aramızdan alan Suruç katliamından yaralı çıkan Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü şahsında partimizin, kayyum karşıtı mücadelede, Suruç için adalet kampanyasında ve açlık grevi direnişinde ezilenlerin sözünü sokakta söylemeye pratiği hedef alınıyor.

'EZİLENLERİN SESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'

Birleşik mücadeleyi sokakta büyüten partimiz, bu saldırılar karşısında susmayacak ve ezilenlerin sesini büyütmeye devam edecektir. AKP’nin tek adam rejimine karşı olan ve siyaset yapma hakkını savunan tüm devrimci, demokratik ve yurtsever kamuoyunu tutum almaya ve bu saldırıları birlikte püskürtmeye çağırıyoruz. Eş Genel Başkanımız ve yöneticilerimiz 12 Eylül Perşembe günü savcılık işlemleri için adliyeye çıkarılacaktır. Tüm dostlarımızı Çağlayan Adliyesi’nde devrimci dayanışmayı ve direnişi büyütmeye davet ediyoruz."