Esat'a yanıt: Ateşle oynuyor!

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu, Baas rejimi lideri Beşar Esad’ın Kürtleri ‘vatan hainliği’yle suçladığı açıklamasına sert tepki gösterdi.

Federasyonu yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Esad’ın açıklaması savaş ilanı anlamına geliyor. Ateşle oynuyor ve yapmış olduğu açıklamayla Türkiye’nin Suriye işgaline destek veriyor” denildi.

SAVAŞ İLANI

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu yapmış olduğu açıklamada şunlara yer verdi: “Demokratik Suriye Güçleri (QSD), El-Bûkemal çevresinde bulunan köyleri DAİŞ teröründen özgürleştiriyor. Aynı zamanda Kuzey Suriye’de bulunan siyasi güçler, tüm Suriyeli yurttaşlar için bir hayal olan demokratik bir sistemin inşasını gerçekleştiriyor. Bu bölgede tüm yapılar temsilcilerini kendileri seçiyor ve sistemlerini oluşturuyor. Beşar Esad’n yapmış olduğu son açıklamayı bir savaş ilanı olarak görüyoruz.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), kuruluşundan bu yana kendisini Suriye halklarının iradesine dayandırmakta ve çıkarları temelinde hareket etmektedir. QSD, farklı din, ulus ve inanca sahip bulunan tüm Suriyeli halkların değerlerini koruyan tek güçtür. Demokratik Suriye Güçleri, özgürlük, adalet ve kardeşlik temelinde hareket etmiş ve tüm Suriyeli halkların hayallerini temsil etmiştir.

QSD TÜM KİMLİKLERİ TEMSİL EDİYOR

QSD içerisinde Suriyeli tüm kimlikler var. Bu güç, savaşta kendisini ispatlamış ve tüm Suriyeli halklar da kendilerini koruyabilecek tek güç olduğuna inanmıştır. Bu anlamda sadece QSD, Suriye’nin gelecekteki ordusunun çekirdeği olabilir.”

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu açıklamasında devamla şunlara yer verdi: “Suriye Demokratik Güçlerini ihanetle suçlamak demek, onları hedef haline getirmek demektir. Bu da Suriye’yi yeni bir savaşın beklediğini ve çözüm adına yapılan tüm toplantıların da sadece zaman geçirmek anlamına geldiğini gösteriyor.

Bu açıklama Erdoğan ve Esat hükümeti arasında gizli bir anlaşmanın olduğunu gösteriyor. Bu da Suriye’de yeni bir karmaşanın başlaması demektir.

REJİM, TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR

Biz, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu adına, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) hedef gösterilmesini tüm Suriyeli halkların ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün hedef gösterilmesi olarak görüyoruz. Rejimin bu tutumu, Türkiye’nin her gün sivilleri katleden Suriye işgalini de desteklemektedir.’’

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu, Suriye halklarına, her dönemden daha çok QSD’ye katılma çağırısında bulundu.