‘Erdoğan ve AKP çeteleri bozguna uğrayacaktır’

Türk devletinin işgal amaçlı Efrîn’e saldırısına ilişkin açıklama yapan Komalen Ciwan Koordinasyonu, “Efrîn’i klasik işgal ve soykırım politikaları ile teslim almayı düşünen Erdoğan ve AKP çeteleri bozguna uğrayacaklardır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalen Ciwan Koordinasyonu şunları kaydetti: “Başta TC faşist devletinin Efrîn’e dönük geliştirdiği saldırıyı kınıyor ve tüm özgürlük savaşçıları ve Efrîn direnişçilerini selamlıyoruz. Efrîn’i dün yabancı çetelerden şimdi de Erdoğan çetelerinden koruyan ve bunun için canını ortaya koyan tüm genç yoldaşları en devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Bu onurlu savunma savaşında kazananın onurlu Efrîn halkı olacağını belirtiyoruz.

Bilindiği üzere TC çete devleti ve bu çetenin başı olan Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Rojava’nın Efrîn bölgesine dönük havadan başlayan işgal saldırıları başlamıştır. Efrîn’i klasik işgal ve soykırım politikaları ile teslim almayı düşünen Erdoğan ve AKP çeteleri bozguna uğrayacaklardır. Ve sadece bozguna uğramayacak aynı zaman da Bakur devriminin de başlangıcı olan son saldırı hamlesini başlatmış bulunmaktadır. Dört parça Kürdistanlı gençlik ve genç kadınlar başta olmak üzere yurt dışında ki gençlik te Efrîn saldırılarına sessiz kalmayacak ve baş kaldıracaktır. AKP adeta son saldırı hamlesini başlatmış ve kendi ayağına sıkmıştır. Bu temelde en başta çağrımız Kürdistanlı ve yurt dışı sahalarında kalan gençliğedir. Avrupa ve Rusya da ki yurtsever ve devrimci gençlik alanlara akmalı, seferberlik ruhu ile Efrîn’e sahip çıkmalıdır. Aynı şekilde Bakure Kürdistan ve Türkiye gençliği AKP-MHP faşist diktatörlüğüne karşı harekete geçmeli ve her yeri AKP faşizmine mezar etmelidir. Bu çerçevede devrimci ve yurtsever gençlik her türlü eylemi meşru görmeli, eyleme geçmelidir, seferber olmalıdır.

Halkımız ve tüm yurtsever gençler bilmelidir ki; Rojava devrimine ve Kobanê direnişine nasıl ki Bakur gençliği ve Türkiye devrimci gençliği sahip çıktıysa aynı şekilde Efrîn direnişine de sahip çıkacak ve halkımıza zaferi armağan edecektir. Apocu gençlik Bakur öz yönetim direnişlerinde öncülük yaptı, Kobanê zaferinde büyük bir rol oynadı. Şimdi bu kadar zaferi elde eden bir halkın gençliğinden kimse tavırsız ve eylemsiz kalacağını beklememelidir. Apocu gençlik hücrelerine kadar direnecek, baş kaldıracak ve hesap soracaktır. Dolayısıyla Komalen Ciwan olarak tüm gençliği ve genç kadınları Efrîn’de startı verilen devrimci hamleye katılmaya ve kazanmaya çağırıyoruz. AKP-MHP çete devletine karşı verilecek olan bu son savaşta herkesin rol oynaması tarihi bir öneme sahip olacaktır. Apocu gençlik dünyayı Erdoğan’ın başına yıkacaktır.”