Erdoğan Londra’da protesto edilecek

İngiltere’ye Türk cumhurbaşkanı Erdoğan’ı büyük protestolar bekliyor.

Kraliçe Elizabeth ve Başbakan Theresa May ile görüşmek için İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan burada protesto edilecek.

Londra’da faaliyet yürüten yaklaşık 30 kitle örgütü tarafından oluşturulan Demokratik Güç Birliğinin organize ettiği protestolara İngiliz sendika, kitle örgütü, kampanya grubu ve siyasi partilerin de katılacağı açıklandı.

Aynı şekilde başta sendikalar olmak üzere, bir çok kurum, kuruluş ve kitle örgütü de, Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle Başbakan May’i eleştiren açıklamalar yaptı. Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası’nın (SPOT) açıklamasında ziyaretin İngiltere tarafından kabul edilmesini protesto etti.

Kürdistan Dayanışma Kampanyası adına bir açıklama yapan Rosa Gilbert de “Cihadist gruplara desteğinin herkes tarafından bilinen Erdoğan’ın İngiltere ziyaretinin, May iktidarı için bir utanç olduğunu” söyledi, protestolara katılım çağrısı yaptı.

Sadece Türkiyeli kesimler değil, İngilizlerden de Erdoğan ziyaretine büyük tepki var. Başta sosyal medya olmak üzere, birçok alanda Erdoğan’ın ziyaretini protesto çağrıları yapılıyor. Günlük gazetelerde de Erdoğan’ın protesto edileceği haberlerinin yayınlanmasının yanı sıra, sendikalar da Başbakan May’e mektup yazarak, bu görüşmenin yapılmamasını istedi.

Salı günü Başbakan May ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı büyük bir protesto hazırlığı olduğu bilgisi geldi. Salı günü saat 10.00’da Başbakanlık Konutu önünde kitlesel bir protesto çağrısı yapıldı. Eylemde, sadece Erdoğan değil, onu konutunda kabul eden Başbakan May de protesto edilecek.