Enternasyonalist Özgürlük Taburu: Şehitlerimizle zafere!

Şehitleri anan Enternasyonalist Özgürlük Taburu, "Kazanacağımızdan ve zaferden en küçük bir tereddüt duymuyoruz" dedi.

Enternasyonalist Özgürlük Taburu (International Freedom Battalion), şehit düşen enternasyonalist savaşçılar için bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajda şunlar ifade edildi:

"Rojava devriminin savunmasında yer alan ve bir dönemdir Efrîn cephelerinde bulunan enternasyonalist savaşçılardan İspanyol Samuel Prada Leon (Baran Galicia) ve Fransız Oliver François Jean Le (Kendal Breizh) Efrîn'de, yine Hollandalı Sjoerd Heeger (Baran Sason) Deyre Zor cephelerinde savaşırken ölümsüzleştiler. Baran ve Kendal yoldaşlarımız Efrîn'de AKP/Saray faşizminin işgal saldırısına karşı direnirken 10 Şubat günü şehit düştüler. Hollandalı Baran Sason ise, 12 şubat günü, IŞİD faşizmine karşı, Deyre Zor'da savaşırken ölümsüzleşti. Onlar, enternasyonalist bilinçleri ve umut dolu yürekleriyle IŞİD gericiliğine karşı savaştıkları gibi aynı şekilde Efrîn'de Erdoğan ve çetelerine karşı da siperdeydiler. Direnişi boğmak isteyen uluslararası gericiliğe karşı enternasyonalizmin birleştiriciliği ile en güzel cevabı verdiler.

Enternasyonalist mücadelemiz, tarihin her anında Samuel, Oliver ve Sjored gibi yoldaşların emekleri ve cüretleriyle büyümüştür. Onlar İvana Hoffman'ların, Reece Harding'lerin, Michael İsrae'llerin izini sürdüler. Onlar Halil Aksakal'ların, Alper Çakas'ların, Muzaffer Karademir'lerin mücadelelerinden öğrendiler. Faşist sömürgeci işgale karşı, ezilenlerin devrimini savunmak için dövüştüler ve onurlarıyla tarihe not düştüler."

'3 GÜN, DEDİLER; 30 GÜNDÜR DİRENİŞİMİZ BÜYÜYOR'

Türk devletinin Efrîn'e dönük '3 saatte alırız', '3 günde alırız' söylemlerine dikkat çekilen mesajda, direnişin 30'uncu gününü aştığına vurgu yapıldı. Onurlu direnişin her geçen gün büyüdüğüne değinilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Kazanacağımızdan ve zaferden en küçük bir tereddüt duymuyoruz. Hiçbir cephede, hiçbir mevzide, sömürgeci, işgalci çetelere aman vermiyoruz. Yaralılarımız, şehitlerimiz bu mücadelede de yolumuzu aydınlatıyor.

Erdoğan ve çetelerinin insanlık dışı işgal ve katliam saldırılarına karşı cevabımız direniş ve halklarımızın zaferi olacaktır. Avesta Xabur ve canfedai bir duruşla ölümsüzleşen tüm şehitlerin duruşu, direnişimizin her anında eylem çıtamız olacak, Baran, Kendal ve Baran Sason yoldaşlarımızın cüretleri de enternasyonalist mücadelemizin önünü açmaya devam edecektir.

BAŞSAĞLIĞI

Devrimimizi ve devrimimizin kazanımlarını canlarını ortaya koyarak savunan ve enternasyonalizm bayrağını Efrin'de dalgalandıran yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. YPG Enternasyonal’deki silah arkadaşlarımıza, şehitlerin yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz."