Enternasyonal Özgürlük Taburu, Sanchez ve Campbell'ı andı

Enternasyonal Özgürlük Taburu, Hesekê'de şehit düşen Alina Sanchez ve Anna Campbell'ı andı.

Enternasyonal Özgürlük Taburu (IFB), şehit olan savaşçılar Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) ve Anna Campbell (Hêlîn) için bugün yazılı mesaj yayımladı.

IFB, "Efrîn direniş savaşı sırasında Anna Campbell (Hêlîn), Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni) Samuel Prada Leon (Baran Galicia) ve Oliver François Jean Le (Kendal Breizh) Efrîn'de, Sjoerd Heeger'ı (Baran Sason) Deyr e Zor'da ve Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) yoldaşlarımızı Hesekê'de şehit verdik" dedi.

'HİÇ TEREDDÜT ETMEDİLER, ÖMÜRLERİNİ DEVRİME ADADILAR'

Mesajda, "58 günlük destansı Efrin direnişimizin bir başka aşamaya geçişiyle birlikte mücadelemizi de başka taktiksel boyuta taşıdık" vurgusu yapılırken, Campell ve Sanchez için şunlar ifade edildi:

"Anna Campell (Hêlîn) yoldaş, içinde olduğu bir konvoyun 16 Mart 2018 günü Türk savaş uçakları tarafından hedef alınması sonucunda şehit düştü. YPJ saflarına ilk olarak Deyr ez Zor'da IŞİD'e karşı süren mücadele sırasında katılan Hêlîn yoldaş direnişinin başlamasıyla birlikte Efrîn'e Rojava devrimini savunmaya gitti. O idealleri için geldiği Rojava topraklarında bir an olsun tereddüt etmedi. Savaşta her zaman yoldaşlarıyla en ön saflarda yerini aldı.

Latin Amerikalı YPJ Savaşçısı Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) yoldaşımız Hesekê'de bir trafik kazasında yaşamını yitirdi. Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) sağlık hizmetlerinde yer alıp onlarca savaşçının hayatını kurtarmıştı. O, diktatörleri alaşağı eden devrimcilerin, Mirabel Kardeşler'in, Che'nin izinden yürümüştü. Kendisi gibi doktor olan Che nasıl ömrünü devrime adadıysa o da ömrünü devrime adamıştı.

7 Mart 2015'te şehit düşen Enternasyonal Savaşçı İvana Hoffman gibi dillerin, ulusların, renklerin özgürlüğünü savunup, kadın devriminin zaferi için Rojava topraklarına gelmiş ve devrime katılmıştı. 24 Şubat 2018 günü Efrîn Direnişinde şehit düşen Ruis ve Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşcısı İzlandalı Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni) yoldaş gibi o da faşizmin, gerici çetelerin, yaşama düşman olanların karşısında halkların özgürlüğünü savunmaya gelmişti. Latin Amerika'nın sokaklarından öğrendiğimiz 'Kelimeler böler, eylem birleştirir’ sloganı Lêgerîn ve Hêlîn yoldaşların yaşamıyla bir kez daha ortaya konmuştur.

Enternasyonal Özgürlük Taburu olarak Alina Sanchez (Lêgerîn Çiya) ve Anna Campbell (Hêlîn) yoldaşların ailelerine, dostlarına ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz."