Emine Şenyaşar: Adalet için nereye gideyim?

6 yıldır adalet beklediğini hatırlatan Emine Şenyaşar, çocuklarını katledenlerin serbest olduğunu oğlunun ise hala cezaevinde tutulduğunu ifade ederek; “Adalet için nereye gideyim” diye sordu.

EMİNE ŞENYAŞAR ADALET NÖBETİ

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı olarak kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti 56’ncı gününde devam etti. Emine Şenyaşar elinde, “Geç gelen adalet zulümdür. Şenyaşar ailesinin aradığı adalet bir gün herkese lazım olacak. Ankara’da adalet nöbetimiz 56’ncı günde” yazılı dövizi taşıdı. 

Türk Adalet Bakanlığı’nın girişinde Adalet Bakanı’na seslenen Şenyaşar, “Neden saklanıyor. Adalet saklanır mı? Nerede çocuklarım? Hastanede insan öldürülür mü” diye sordu. 

Şenyaşar, ardından tüm çocuklarının öldürüldüğünü haykırarak, 6 yıldır adalet beklediğini hatırlattı. Çocuklarını öldürenlerin serbest olduğunu oğlunun ise hala cezaevinde tutulduğunu ifade eden Şenyaşar, “Acım yetmiyor, oğlumu da hapse koydular. Adalet için nereye gideyim” diye sordu. 

Ardından Şenyaşar ailesi, oruçlarını da burada açarak Türk meclisine geçti.