Elazığ'da tutsaklar sürgün ediliyor

Baskılara karşı açlık grevi eyleminin sürdüğü Elazığ T Tipi Cezaevi'nde tutsaklar, sürgün ediliyor. Suruç Gazisi İlke Başak Baydar, Hilvan'a sürgün edildi.

Elazığ T Tipi Hapishanesi'nde kimlik kartı takma dayatmasını kabul etmeyen tutsaklara dönük baskılar artıyor. Tutsaklar, 4 aydır duruşmalara, aile ve avukat görüşüne çıkamıyor, hastane ve revire gidemiyor. Tutsakların kargo almaları dahi engelleniyor.

Dayatmayı protesto eden 6 tutuklu ve hükümlü kadın, 10 Kasım 2017 tarihinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. 10 Aralık'ta ise 4 kadın tutuklu ve hükümlü süresiz-dönüşümsüz açlık grevine katıldı. Yanı sıra bazı tutuklular da süreli açlık grevi yapıyor.

EHB: KATLİAMCILARA DEĞİL, YARALILARA CEZA

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), dün akşam Twitter hesabından açıklama yaparak, Suruç Gazisi İlke Başak Baydar'ın Elazığ T Tipi Hapishanesi'nden Urfa-Hilvan T2 Hapishanesi'ne sürgün edildiğini belirtti.

EHB, şunları kaydetti: Suruç Gazisi müvekkilimiz İlke Başak Baydar, bir kez bile Suruç katliamı davasına getirilmediği Hilvan'a sürgün edildi. Elazığ Hapishanesi'nde kimlik dayatmasına karşı açlık grevinde olan tutsaklar sürgün ediliyor. Ailelerinden yüzlerce kilometre uzakta olan tutsaklar, yargılandıkları yerlerden de uzağa gönderilerek savunma hakları kısıtlanıyor. Suruç Katliamı faili Yakup Şahin'i Hilvan'a getirmeyenler, katliamdan yaralı kurtulan İlke Başak Baydar'ı Hilvan'a sürgün ettiler. Bunun tesadüf olmadığını bilecek kadar tanıyoruz onları."

Avukatların bugün Elazığ ve Hilvan hapishanelerine giderek bilgi alacağı öğrenildi.