Efrin’de soykırım saldırıları

Türk devletinin soykırım saldırıları sonucunda şu ana kadar içerisinde çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 300 aşkın sivil katledilirken, yüzlercesi de yaralandı.

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çetelerinin 19 Ocak tarihinde Efrin’e başlattığı işgal saldırıları son üç gündür kent merkezine uzandı. On binlerce sivilin yaşandığı Efrin’i bombalayan Türk devleti Efrin’de onlarca sivili katletti.

58’inci gününde devam eden Türk devletinin soykırım saldırıları sonucunda şu ana kadar içerisinde çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 300 aşkın sivil katledilirken, yüzlercesi de yaralandı.

Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çeteleri tarafından işgal edilen Efrin’in ilçe ve köyleri çeteler tarafından talan edilirken, bölgeye gönderilen mültecilerin Efrin’e yerleştirilmesi ile de demografik yapı değiştirilerek etnik temizlik gerçekleştirildi.

SON 3 GÜN: ONLARCA SİVİL KATLEDİLDİ

Dünyanın izlemekle yetindiği savaş suçları Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çetelerinin kent merkezine ulaşmasıyla soykırıma dönüştü. Sadece son üç günde hastane, araç konvoyları ve kent merkezinin rast gele bombalanması sonucunda onlarca sivil katledildi. 

SOYKIRIM SALDIRILARININ 56’INCI GÜNÜ

Türk devletinin soykırım saldırılarının 56’ıncı gününde 16’sı çocuk, 14’ü kadın toplam 47 sivili katletti, çok sayıda kişiyi de yaraladı. Kent merkezini yönelik yoğun top atışı yapan işgalci Türk ordusu çoğunluğu çocuk 31 kişiyi katletmiş, geçe 21.00 sularında ise Avrin hastanesini bombalamıştı.

Üç kazan bombasının atıldığı Avrin hastanesinde içerisinde hasta, yaralı ve sağlık personelinin de bulunduğu en az 16 kişi şehit düştü.

Türk devletinin soykırım saldırılarının 57’inci günde ise Efrin kent merkezinde hedef alınan petrol istasyonunda büyük yangın çıkarken, top atışları nedeniyle kentte büyük yıkım gerçekleşmişti.

İşgalci Türk ordusu iki binaya yönelik yaptığı bombardıman sonucu en az 6 sivil en kaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Çok sayıda sivil de yaralanmıştı. Sabah saatlerinde ise kent çıkışında sivil konvoy vurulmuş, sayısı netleştirilemeyen onlarca kişi katledilmişti.

Dünden bu yana kent merkezi ve çevresine yönelik gerçekleştirilen ağır bombardımanda kaç sivilin hayatını kaybettiği bilinmiyor.