Ebdi, ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmayı değerlendirdi

Ebdi: alkımız bilmeli, bu ateşkes savaşın yürüdüğü Girê Spi ve Serêkaniyê arasındaki alanlar için geçerlidir. Bu ateşkes sonuca ulaşsın diye biz de QSD olarak elimizden geleni yapacağız.

Ronahi TV’ye ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı değerlendiren QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, “Bu bir başlangıç, TC işgalciliği böyle durmayacaktır. Halkımız, siyasi güçlerimiz mücadeleyi geliştirmeli, Kürt siyasi güçleri birliklerini geliştirmeli, güçlendirmelidir” dedi.

Üç gündür konuya ilişkin görüşmelerin yapıldığını söyleyen Ebdi, gelişmelerden haberdar olduklarını ve ABD Başkanı Trump’ın kendisinin bu konuyla ilgilendiğini, bunun için Erdoğan’a mektup gönderdiğini belirtti.

“Halkımız bilmeli, bu ateşkes savaşın yürüdüğü Girê Spi ve Serêkaniyê arasındaki alanlar için geçerlidir. Bu ateşkes sonuca ulaşsın diye biz de QSD olarak elimizden geleni yapacağız. Bu ateşkesin sorumlu ve uygulanmasından sorumlu olan taraf ABD’dir. Halkımızın yerine dönmesi sağlanmalıdır. İşgalci güçlerin amaçları gerçekleşmemeli. Diğer bölgeler için bir görüşme olmadı. Güçlerimiz halen kendi yerlerindeler” diyen Ebdi, bu anlaşmanın QSD savaşçıları ve halkın direnişi sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu anlaşmanın kahramanca mücadele eden QSD’nin Kürt, Arap, Süryani savaşçılarının direnişi sonucu olduğunu da vurgulayan Ebdi, “Yine mücadele eden tüm halkların, halkımıza destek veren uluslararası dostlarımızın ve Rojava devrimine önem verenlerin mücadelesinin soncudur. Bunun için bize destek veren, TC saldırılarını durdurması için baskı yapan, direnişlerini Serekaniyê’de sürdüren tüm arkadaşlarımızı selamlıyoruz” dedi.

Türk işgalciliğinin tümden bitmediğini de kaydeden Ebdi, şunları belirtti: “Bu bir başlangıç, TC işgalciliği böyle durmayacaktır. Halkımız, siyasi güçlerimiz mücadeleyi geliştirmeli, Kürt siyasi güçleri birliklerini geliştirmeli, güçlendirmelidir.”