DTK: Direniş ve kazanımların büyüdüğü yıl olsun

Yeni yılı kutlayan DTK, 2019'da direniş ve kazanımların büyümesini istedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yeni yıl mesajı yayımladı. 

"Uluslararası emperyal güçler, Ortadoğu diktatörleri ve onların vekalet verdikleri terör çeteleri el ele vererek 2018 yılında da Ortadoğu halklarına karşı katliamcı, soykırımcı ve ana yurdundan göçertici uygulamalarını derinleştirdiler" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'BASKI DA DİRENİŞ DE BÜYÜDÜ'

"2018 yılı AKP-MHP  faşizminin Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de bütün demokrasi güçlerine karşı yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarının, baskıların, gözaltı ve  tutuklamaların zirveleştirildiği bir yıl oldu.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah  Öcalan’a karşı uygulanan mutlak tecrit uygulaması  derinleştirilerek sürdürüldü.

Ancak, 2018 yılına esas olarak damgasını vuran olgu,  bu faşizan-sömürgeci- uygulamalara karşı Ortadoğu halklarının gösterdikleri büyük direniş, özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelesi olmuştur.

Kürt Özgürlük Mücadelesinin bütün dinamikleri bulundukları her alanda 2018 yılını büyük bir direniş yılı yapmıştır.

'GÜVEN'İN EYLEMİ TOPLUMA MAL OLDU'

Sayın Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan mutlak tecridi kırmak; barış, özgürlük ve demokrasiye giden yolun önünü açmak amacıyla Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven’in başlattığı süresiz açlık grevi direnişi dalga dalga büyüyerek ulusal ve uluslararası topluma mal olmuştur.

Bölgesel ve uluslar arası güçlerin sürdürdükleri soykırımcı işgal ve tasfiye uygulamalarına karşı Rojava merkezli olarak sürdürülen  direniş, tüm Ortadoğu’nun geleceğine  ışık ve ilham olmuştur."

Açıklamanın sonunda, 2019'un direnişin ve kazanımların büyüdüğü bir yıl olması temennisinde bulunuldu.