DKP/BÖG: Tecride karşı zafer kazananları selamlıyoruz

DKP/BÖG, tecride karşı zaferi selamlayarak, "Binlerce tutsağın direniş çizgisini faşizmin yıkılması noktasında en ön mücadele alanlarına taşıyacağız" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), tecride karşı zafere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Cezaevleri ve Türkiye, Kürdistan, Avrupa ülkelerindeki direnişlere dikkat çekilen açıklamada, "Tecridin kaldırılması için başta fedaca kendi bedenlerini eyleme dönüştüren Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek, Mahsum Pamay, Ümit Acar ve Uğur Şakar yoldaşların anılarını mücadelemizde yaşatacağız" mesajı verildi.

'BİRLEŞİK DEVRİMCİ DİRENİŞ HATTI KURULDU'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasında aktif direnişe katılan parti dava tutsaklarımız başta olmak üzere sosyalist tutsaklar, Kürt devrimiyle kurduğumuz birleşik devrim çizgisinde ısrarı ve birleşik devrim mücadelesini bir ileriye taşıyacak yoldaşlığı örgütlediler. Zindanlarda birleşik devrimci direniş hattını kurdular.

Şimdi bizler, binlerce tutsağın direniş çizgisini faşizmin yıkılması noktasında en ön mücadele alanlarına taşıyacağımızın işçi sınıfı ve ezilen halklara sözünü veriyoruz. Mutlaka kazanacağız!"