DKP/BÖG: Altunöz ve Aydın yoldaşlarımız şehit düştü

DKP/BÖG, Merkez Komite ve kurucu üyeleri Göze Altunöz ve üyeleri Yasin Aydın'ın şehit düştüğünü açıkladı.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri, bugün yaptığı yazılı açıklamada, üyelerinden Göze Altunöz ve savaşçılarından Yasin Aydın'ın şehit düştüğünü duyurdu.
Açıklamada, "Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri Merkez Komite ve kurucu üyemiz Göze Altunöz (Aynur Ada) ve üyemiz, savaşçımız Yasin Aydın (İmran Fırtına) Türk devletinin Rojava topraklarını işgal saldırısına karşı direnişte ölümsüzleştiler" bilgisi verildi.

'TARİHE ÖZGÜRLÜK TOHUMU OLDULAR!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Enternasyonal Özgürlük Taburu bünyesinde Türk sömürgeciliği ve işgalciliğinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı ilk günden itibaren en ön cephelerde konumlanan yoldaşlarımız kendilerinden önce ölümsüzleşenler gibi tarihe özgürlük tohumu oldular. İşgale, faşizme, sömürgeciliğe, emperyalizme geçit vermediler.
Partimiz ve Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü’nün kurucu komutasında yer alan Aynur yoldaşımız lise sıralarından Gezi barikatlarına kadar militan devrimciliğin ve kadın kurtuluş mücadelesinin öncüsü ve önderi oldu.
Gezi direnişinin en tarihsel günü olan 11 Haziran’da barikatlardan bir adım geri atmadı, son mevzisine kadar direnişi Komutan Ulaş Bayraktaroğlu ile birlikte göğüsledi. Partimizin Kobanê savaşına dahil oluşuyla birlikte DKP/BÖG’ün tüm kuruluş ve inşa çalışmalarında yer aldı, hiçbir görevde tereddüde düşmedi. Gerilla alanlarında birleşik devrim mücadelesinin kurmaylığını üstlendi, Kadınların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluşunda aktif rol aldı. IŞİD çetelerinin yok edilmesinde Minbic savaşı içerisinde yer aldı ve kadınların özgürlük mücadelesini bulunduğu siperlerde yükseltti.
İmran yoldaşımız partimizin genç ve dinamik mücadelesini Türkiye metropellerinde ve ölümsüzleştiği Rojava topraklarında yürüttü. Lise mücadelesinde fırtına gibi esen, işçi direnişlerinde mekik dokuyan, eylem alanlarında faşistlerden hesap soran, devrimciliğin sıkışmış kalıplarını paramparça eden bir militan devrimcilik örneğini Rojava topraklarında işgalci TC ordusu ve çeteleri karşısında yenilmez bir devrimci pratikle ortaya koydu."
DKP/BÖG, işgalciliğe, AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi büyütmeye çağırarak, "İşgalcilere, çetelere, faşizme geçit vermeyeceğiz. Türkiye metroplollerinde  sömürüye ve işgal edilmeye çalışılan Rojava topraklarında sömürgeciliğe karşı ezilen halklarla birlikte enternasyonalist birleşik devrimci savaşı yürütüyoruz" mesajını verdi.

KİMLİK BİLGİLERİ

DKP/BÖG, şehitlerin kimlik bilgilerini de şöyle açıkladı:

"Adı/Soyadı: Göze Altunöz
Parti Adı: Aynur Ada
Doğum Yeri: Edirne
Doğum Tarihi: 31.05.1994
Şehadet Yeri: Til Temir
Şehadet Tarihi: 6.11.2019

***

Adı/Soyadı: Yasin Aydın
Parti Adı: İmran Fırtına
Doğum Yeri: Erzurum
Doğum Tarihi: 15.07.1995
Şehadet Yeri: Til Temir
Şehadet Tarihi: 6.11.2019."