Direniş 12’nci gününde: Efrin ve ilçelerinde neler oldu?

Efrin’deki her bir zeytin ağacının ardında mevzilenen ‘Çağın direnişi’ savaşçılarının, DAİŞ-El Kaide-AKP koalisyonuna karşı verdikleri mücadelenin 12’inci günde yaşananları derledik.

Günlerdir çalınan savaş tamtamlarına rağmen Efrin direnişi karşısında felce uğrayan Türk ordusu ve El Nusra çeteleri gün geçmiyor ki bir savaş suçu daha işlemesin. Türk devletinin işlediği savaş suçlarına ise dünya gözlerini kapatmış durumda.  

Efrin kent merkezine bugün yapılan bombardıman sonucunda elde edilen ilk bilgilere 12 sivil yaralandı. Türk devleti ve çetelerin hedefi olan sivillerin Efrin hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.      

Saldırının hedefi olan sivillerin, İşgal saldırısının başından buyana AKP-El Nusra terör örgütünün hedefi olan Cindires’den Efrin merkeze göç edenler olduğu öğrenildi.

Türk devleti ve çetelerin hedefi olan sivillerin Efrin hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre daha önce Cinderes’teki saldırılarda yaralanan sivillerden biri bugün Efrin’de hayatını kaybetti.

CİNDERİSE

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin hava saldırısı desteğiyle Cindirese’nin Hemama köyüne yönelik saldırısı QSD savaşçılarının direnişi karşısında püskürtüldü.

Türk ordusu, Cindirês ilçe merkezi, Hesrîkê ve Baflûrê köylerine obüs saldırısı gerçekleştirdi. Bombardıman sonucu, sivil yerleşim yerlerinde maddi hasar oluştu.

İşgalci Türk ordusuna bağlı kobra tipi helikopter dün gece de Cindirês’in Hemamê köyünü bombalamıştı.

RACO 

Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide devşirmesi ÖSO’nun 12 göndür karadan ve havadan aralıksız bir şekilde bombaladığı Efrin’in Raco ilçesi bugün bir kere daha hedef alındı. Türk savaş uçaklarının Raco ilçesinde bulunan Kevirê Ker tepesini bombaladı.

Raco’ya bağlı Şıngılê köyü ise dün gece Türk savaş uçakları tarafından bombalandı

BILBILÊ

İşgalci Türk ordusu ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları arasında Efrin’in Bilbilê ilçesi Qurnê köyü ve Şêxurzê Dağı’nda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çeteler sivil halka ait evleri bombalıyor.

Bilbilê’ye bağlı Bukê köyü cevresi de dün gece Türk savaş uçakları tarafından bombalanırken, ilçeye yönelik kobra helikopterlerle de saldırı düzenlendi.

ŞERA

QSD savaşçıları ve işgalci Türk ordusu ile El Nusar çeteleri arasında Şera ilçesinin, Bîr Elî ve Dêr Sewan köyleri çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Şera ilçe merkezinin de toplarla bombalandığı öğrenildi.

YPG BASIN MERKEZİ YENİ GÖRÜNTÜLER YAYIMLADI

YPG Basın Merkezi, Efrin'de Türk ordusu ve DAİŞ, El Kaide devşirmesi ÖSO'nun sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların görüntülerini yayınladı.

YPG Basın Merkezi’nin kameralarınca kayıt altına alınan, Roca bölgesinde işgalci güçlere vurulan ağır darbelerde yayımlanan görüntüler arasında.

HEYVA SOR A KURDİSTAN: 20’Sİ ÇOCUK 65 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

DAİŞ işbirlikçisi Türk devletinin, Efrin’e yönelik işgal saldırısının 10 günlük bilançosunu açıklandı.

Heyva Sor’un sivil aktivistler ve QSD açıklamalarına dayandırdığı raporuna göre, 20 Ocak’ta başlayan işgal girişimi kapsamında 25 Ocak’a kadar 200 kadar sivil ve askeri hedef bombalandı.

Türkiye içerisinden yoğunlukla Efrîn’in kuzey ve batısındaki alanlara yönelik saldırılar yaşanırken, 20’si çocuk, 12’si kadın toplam 65 sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda şimdiye kadar 163 sivil yaralanırken, bunların da 62’si kadın ve çocuktu.

Rapora göre, 5 bini aşkın sivil evlerini terk ederek kantonun diğer yerleşimlerine sığındı.