DGH ve DGKH’den çete uyarısı

DGH ve DGKH koordinasyonu yazılı bir açıklama yaparak, Komalên Ciwan, YPS ve YPG gibi devrim hareketlerinin ismini kullanarak para toplayan AKP/MHP çetelerini deşifre ederek, cezalandırdıklarını açıkladı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) yazılı açıklama yaparak, İstanbul ve Türkiye’nin farklı metropollerinde Komalên Ciwan, YPS ve YPG gibi devrim hareketlerinin ismini kullanarak para toplayan AKP/MHP çetelerini ‘deşifre ederek, cezalandırdıklarını’ belirtti. ‘’Bu tür çetelerden intikam alacaklarını’’ belirten DGH ve DGKH halkın bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. 

Özgürlük Hareketi’nin öncülüğünde yürütülen mücadelenin tarihi bir dönemden geçtiğini vurgulayarak DGH ve DGKH açılamasında “Önderliğin fiziki anlamda özgürleşerek aramıza gelmesi ve Kürdistan'ın sömürgeci soykırımcı güçlerden def edilmesi artık an meselesi” olduğunu belirtti.

DGH ve DGKH koordinasyonu yaptığı açıklamada, AKP/MHP çetelerini deşifre ederek şu bilgileri verdi:

“Son dönemlerde aldığımız duyumlar çerçevesinde yaptığımız araştırmalar sonucunda başta İstanbul olmak üzere Türkiye metropollerinde Komalên Ciwan, YPG, YPS vb. isimlerini kullanarak yurtsever halkımızdan para toplandığı bilgisine ulaştık. Yurtsever halkımızın bin bir emek ve fedakarlığıyla kazandığı ve mücadeleye olan bağlılığını kullanarak onlardan para toplayan bu alçak çeteleri tespit etmiş bulunmaktayız. AKP/MHP faşist yönetimine karşı halkımızın ve kahraman şehitlerimizin özgürlük düşlerini yeşertme yeminini etmiş biz DGH ve DGK birimleri olarak bu çetelerden hesap soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Komalên Ciwan, YPG, YPS vb. isimleri kullanarak halkımızdan para toplayan çeteler DGH ve DGK'nin adaletinden kaçamayacaklar. Şehit Zana, Şehit Jinda, Şehit Doğan'ın yoldaşları bu alçak çetelerden hesabını en ağır şekilde soracaktır.

Yurtsever halkımız da bu kurumların isimlerini kullanarak kendilerinden para isteyen/haraç alan bu çeteleri birimlerimize söylemeli, bu türden alçak çetelere itibar etmemelidir. 

Devrime ve şehitlere bağlılıklarını belirten koordinasyon, açıklamasının devamında şunları belirtti: “Onların intikamını katil Erdoğan, onun çetelerinden misliyle sorduk, soracağız. Devrimci İntikamla Sömürgeciliği Parçala şiarıyla tüm gençleri birimlerimizde örgütlenmeye, sokakları saray ve onların işbirlikçi çetelerine dar etmeye çağırıyoruz. Büyük direnecek büyük kazanacağız!”