Devrimci Gençlikten Kilis’teki askeri üsse eylem

Devrimci Gençlik Hareketi, AKP hükümetinin ‘Cerablus ve Kuzey Suriye’yi işgal hareketi olan Fırat Kalkanı Operasyonunun askeri üssünü’ ateşe verdiğini açıkladı.

Devrimci Gençlik Hareketi-DGH açıklamasında, Türk ordusuna bağlı özel kuvvetler ve bir grup ÖSO çetesinin kaldığı askeri konteynırlarda büyük çapta maddi hasar oluştuğunu onlarca ‘Türk özel savaş askeri ve çetelerinin yaralandığı, birliğe ait tüm cephaneliğin imha edildiği’ duyurdu. DGH’nin yaptığı yazılı açıklamada eylemin, ‘TC’nin son süreçte Efrin Kantonuna yaptığı saldırılara karşılık uyarı’ amaçlı yapıldığını duyurdu. DGH açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’Bilindiği üzere faşist TC devleti paramiliter çeteler ve özel savaş askerleri ile Fırat Kalkanı Harekatı adı altında Rojava topraklarını işgal etmiştir. El-Bab’da bataklığa batan AKP-MHP Faşist devleti Kürt düşmanlığından vazgeçmeyerek Kürt kazanımlarına gün be gün saldırmaya devam etmiştir. Son dönemde QSD’nin sona doğru geldiği Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesini geriletmek amacıyla Efrin Kantonuna yönelik saldırılarını yoğunlaştırmıştır.

‘UYARIYORUZ…’

Bizler DGH ve DGKH olarak bu saldırılar karşısında AKP-MHP faşist devletini uyarıyoruz. Kürdistan Halkımıza karşı gerçekleştirdiğiniz her türlü sömürgeci politika karşısında bu halkın Fedai Gençliğini ve Genç Kadınlarını bulacaksınız. Bundan sonra çok daha büyük fedai tarzda eylemselliklerimiz olacaktır. Yaptığımız eylem sadece uyarı amaçlıdır. Eylem yaptığımız yerin Efrini işgal için eğitilmiş özel paramiliter çetelerin olduğunu biliyoruz. Fedai gençlik var oldukça sizler yok olmaya mahkûmsunuz.’’

Örgütümüze bağlı Şehit İsa Avesta Fedai Timi Kilis’te bulunan faşist çete güruhuna eylem düzenlemiştir. Eylemde fedaice düşmanın üzerine gidilmiş düşmanın konumlandığı alana Molotoflarla eylem düzenlenmiştir. Yapılan eylemde Şehit İsa Avesta fedai timimiz alanda bulunan tüm konteynır ve cephanelikleri ateşe vermiş, var olan tüm cephane ve konteynırlar tümüyle imha edilmiştir. Ayrıca onlarca çete yaralanmıştır. Eylem sonrası timimiz sağlam bir şekilde alanlarına dönmüşlerdir. 13.07.2017 Sabah saat 04:00 da gerçekleştirilen eylemimiz sonrası birçok itfaiye yangını söndürmek için alana gelmiş fakat 5-6 saat sonra ancak yangın söndürülmüştür” 

DGH Son olarak ‘‘Kürt ve Kürdistan Gençliğini ve genç kadınlarını TC devletinin faşizan ve sömürgeci tutumuna karşı saflarımızda örgütlenmeye ve sömürgeciliği ortadan kaldırmaya’’ çağırdı.