Deniz Naki: Saldırıyı MİT yapmış olabilir!

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, Aachen'dan Köln istikametine doğru aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Naki, saldırının MİT tarafından yapılmış olabileceğini söyledi.

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, Almanya’nın Aachen-Köln istikametindeki A4 otobanında aracı ile seyir halinde iken sol taraftan duyduğu bir ses üzerine döndüğünde, silahın patladığını söyledi.

Ateş edenleri görmediğini belirten Naki, "bir kaç el ateş ettiler, aracıma iki mermi isabet etti. Saldıranlar olay yerinden hızla uzaklaştılar."

Olayın gerçekleştiği yerde ANF’ye konuşan Deniz Naki, ‘Bu saldırıyı MİT’in yapmış olabileceğinden şüphelendiğini’ söyledi.

Naki, Türkiye'de birkaç yıldan bu yana yaşadığı hukuki sorunlara da dikkat çekerek, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın kısa süre önce, bazı grupların Avrupa'da suikast eylem planı yaptığına dair açıklamalarını hatırlattı.

Naki, 9 Ocak 2013 yılında Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in suikast sonucu öldürülmelerini hatırlattı ve ‘’Belki de 5 yıl sonra bana suikast düzenlemek istediler. Yapamadılar, yapamayacaklar. Korkum yok, dik duruşluyuz biz'' şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.