Demirtaş: Bu ülke Erdoğan’dan bıktı

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, halkın AKP'den bıktığını ve bu seçimde Erdoğan’a 'artık yeter' diyeceğini belirtti. Demirtaş, "AKP’den en küçük bir beklentimiz yoktur. AKP artık Türk ırkçısı, faşist bir zihniyetin temsilcisidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Alman Der Spiegel'in sorularına, rehin tutulduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla yazılı olarak cevap verdi.

'FAŞİZAN BASKI VAR AMA TABANIMIZ CESURDUR'

Demirtaş, Der Spiegel'in "Şubat’ta parti başkanlığını bırakmıştınız, politikayı kendi haline bırakmak istiyordunuz. Ancak şimdi hapishaneden Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday oldunuz. Neden" sorusuna, "Ben mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadım. Bana nerede ihtiyaç olursa partimin ve halkın hizmetine hazır olacağımı belirtmiştim. Şimdi benden bu hizmet istendi. Ben de hazırım dedim" diye yanıt verdi.

Seçmenlerine nasıl ulaşmayı düşündüğü sorulan Demirtaş, "Ben mesaj ve mektupları dışarı ulaştırabilirim ancak. Benim adıma milyonlarca genç ve kadın kampanyayı ev ev dolaşıp birebir görüşme yoluyla yürütecek. Bu konuda halkımıza güveniyorum. Zaten bu kampanya benim için değil halk için, özgürlükler ve demokrasi için yürütülecek" dedi.

"3 bin’den fazla HDP’li hapiste. Partiniz bir seçim yarışına girebilecek durumda mı" sorusunu da Demirtaş, şöyle yanıtladı: "Partim üzerinde tam bir faşizan baskı var. Ama yine de bizim tabanımız çok cesur ve motivedir. Gönüllülerin desteğiyle bu sorunları aşıp seçimlere hazırlıklı gireceğiz."

Halkın Erdoğan ve AKP’den bıktığını ve değişim istediğini görebildiklerine dikkat çeken Demirtaş, "Halk bu seçimde Erdoğan’a 'artık yeter' diyecektir" diye kaydetti.

'ASLA VAZGEÇMEM'

HDP'ye dönük saldırıların, iktidarın çaresizliğini gösterdiğini belirten Demirtaş, "Erdoğan iktidarda olduğu sürece, hapisten çıkacağınıza inanıyor musunuz" sorusuna da, "Halkın özgür olması benim özgürlüğümden önemlidir. Halk özgürlüğü kazanırsa benim de rehineliğim biter haliyle. Mesele bizim için kişisel değil, toplumsaldır; hukuki değil siyasidir. Ömrüm boyunca içeride kalacağımı bilsem de özgürlük, demokrasi, barış mücadelesinden asla vazgeçmem" şeklinde yanıt verdi.

'AKP'DEN BEKLENTİMİZ YOK'

Demirtaş, 'Çözüm Süreci' gibi bir ihtimalin olup olmadığına da şu yanıtı verdi: "Biz kendimiz iktidara gelip Kürt sorunu dahil bütün sorunları demokrasi çerçevesinde çözeceğiz. AKP’den en küçük bir beklentimiz yoktur. AKP artık Türk ırkçısı, faşist bir zihniyetin temsilcisidir."