Demirtaş: Bedelini ödeyecekler

PKK Eğitim Komitesi Üyesi Demirtaş, Hasankeyf’in yıkılmasının kendilerinde yarattığı öfkenin sınırsız olduğunu belirterek, "Bunun bedelini ödeyecekler" dedi.

Nurettin Demirtaş, "DAİŞ ve Taliban mantığıyla oraya buraya saldırmanın Hasankeyf’i yıkmanın hesabı sorulmaz mı sanıyor" diye sorarak, şunun altını çizdi: "Onların bin kapılı mabetleri de bir gün başlarına yıkılacaktır."

PKK Eğitim Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş, AKP-MHP faşizminin Hasankeyf’i yıkmaya devam etmesini ANF'ye değerlendirdi. İnsanın, ancak tarihiyle ve kültürüyle var olabileceğini belirten Nurettin Demirtaş, bugün soykırım rejiminin Hasankeyf’e saldırarak, Kürt toplumunu, tarihini ve kütürünü kökten yok etmeye çalıştığını söyledi. Uzun yıllardır Hasankeyf’in hedef alındığını, birçok yara aldığını ve buna karşı direndiğini hatırlatan Demirtaş, "Bunun bizde yarattığı öfke sınırsız ve sonsuzdur. AKP-MHP faşizmi bunun bedelini ödeyecektir. Tarihe, topluma ve kültüre böyle cani ve vahşice saldırının bedelini elbette çok ağır ödeyeceklerdir" dedi.

HASANKEYF'İ SAHİPLENMEK İÇİN

"Fakat biz de toplum olarak Hasankeyf’i sahiplenmeyi soykırım rejimi karşısında topyekün direnişin bir parçası olarak görebilmeliyiz" diyen Demirtaş, sadece duyarlı bir insanın kendisini zincirlemesiyle direnişin gelişmeyeceğini ifade etti. Demirtaş, şunları söyledi: "Evet, anlamlı ve değerlidir. Fakat direnişin toplumsal kılınması gerekiyor. O Hasankeyf görüntülerinin pişmanlığını sonuna kadar yaşayacaklardır. Toplum harekete geçtiği zaman bu pişmanlığı yaşayacaklardır. Eylemlerimizi sınırsız derecede büyütüp geliştirebiliriz. Faşizmi yenecek gücü ve enerjiyi açığa çıkarabiliriz."

MABETLERİ BAŞLARINA YIKILACAKTIR

"AKP-MHP faşizmi, DAİŞ ve Taliban mantığıyla oraya buraya saldırmanın, Hasankeyf’i yıkmanın hesabı sorulmaz mı sanıyor" diye soran Demirtaş, şöyle devam etti: "Onların bin kapılı mabetleri de bir gün başlarına yıkılacaktır. Elbette tarihe, topluma ve kültüre sahip çıkacağız. Sonuna kadar onları yaşatmanın mücadelesini vereceğiz. Hasankeyf ve Sur şahsında yapılan saldırılar, soykırımla halkımızı bitirmeye ant içmiş olduklarının göstergesidir. Taşlarından bile nefret eden bir AKP-MHP faşizmi söz konusu karşımızda. Kürt halkının taşlarından bile nefret ediyor. Onu bile yok etmeye çalışan bir faşizm varken biz o taşlarla faşizmi yıkıp devrim yapacağız."

SADECE SEMBOLİK ANLAMI DA YOK

İnsanları katlederek ve hapishaneye atarak, ardından da toplumsal refleksi zayıflatarak tarihi ve kültürel değerlere sınırsız bir saldırı yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, "Sadece sembolik anlamı da yoktur. Biri Amed’in kalbi, diğeri de Dicle Vadisi boyunca Kürdistan’ın en tarihi mekanlarıdır. İçinde yaşayan bütün canlılarıyla birlikte yok etmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

DUYARLILIK ÇOK BÜYÜK OLMALI

Buna karşı duyarlılığın çok büyük olması gerektiğini dile getiren PKK Eğitim Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş, şunları vurguladı: "Milyonların anında harekete geçip cevap vermesi gerekir. Bu günler geçmişte yaşandı, bugün daha güçlüsü başarılabilir. Faşizmin saldırıları karşısında süreklileşen eylemler büyük halk hareketini de doğuracaktır. Şimdi tüm toplumun eyleme kalkmasının, bu vahşete son vermesinin zamanıdır. Başka işlerimizi, tali meseleleri öteleyip birlik olmalıyız. İşte o zaman milyonlar da harekete geçer."