DEM Parti'den bayramlaşma ziyaretleri

Bayram vesilesiyle DEM Parti'yi CHP ve Gelecek Parti heyetleri ziyaret etti. Ziyaretlerde demokratikleşme mesajları verildi.

Siyasi partilerle bayramlaşma ziyaretleri kapsamında DEM Parti'yi Gelecek Partisi, CHP heyetleri ziyaret etti. Öğleden sonra da Saadet Partisi ve DEVA Partisi heyetleri DEM Parti'yi ziyaret edecek.

Genel Merkeze gelen heyetleri Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Amed Milletvekilimiz Ceylan Akça, PM üyesi İhsan Seylan karşıladı. Gelecek Partisi adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Milletvekili Hasan Ekici, İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Nazlı Üstün ziyarette bulundu.

Hasan Ekici, Türkiye’de ciddi bir demokrasi sorunu olduğunu belirterek, “Her alanda ciddi bir demokrasi sorunu var. Demokrasinin yokluğundan herkes zarar görüyor” diye konuştu.

Öztürk Türkdoğan ise "Umuyoruz ki bu yeni süreç Türkiye'nin kendi iç barışına katkı sunar. Türkiye kendi iç barışını sağlamakla birlikte Ortadoğu barışına da katkı sunar" dedi. Türkdoğan, Kobanê Davası'na da dikkat çekerek, "17 Nisan’da tutsak arkadaşlarımızın özgürlüğü için Sincan’da olacağız" dedi.

'HALK DEMOKRATİKLEŞME VE BARIŞ MESAJI VERDİ'

CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları MYK üyesi Batuhan Cakcak’tan oluşan heyet de DEM Parti'yi ziyaret etti.

Volkan Demir, “Ülkemize de bahar geldi gördüğünüz gibi seçimlerden sonra" diyerek, bunu kalıcı kılmanın önemini vurguladı.

Türkdoğan ise "31 Mart seçimleri aslında çok güçlü bir demokratikleşme mesajı verdi. Çok güçlü bir iç barışı sağlama mesajı verdi. Her türlü otoriter yönetime karşı, yönetim tarzına karşı demokrasi mesajı verdi" dedi.

 

Bir kez daha söz alan CHP’li Demir, "Dolayısıyla bu topraklarda yaşayan herkesin kardeşçe yaşaması, hür ve özgür yaşaması için hep birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.