DBP Eş Genel Başkanı Bayındır cezaevinden çıktı

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yargılandığı ilk duruşmada tahliye edildi. Keskin bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden çıktı. Cezaevi çıkışı konuşan Bayındır, "Halkımızın geleceğini kazanmalıyız" diyerek mücadele çağrısı yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, partisine yönelik soruşturma kapsamında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davadan tahliye edildi. Bayındır akşam saatlerinde bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden çıktı. Cezaevi önünde Bayındır’ı karşılamak için saatler öncesinden cezaevi önünde bekleyen DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK)  Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan kentteki bir sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı.

‘HALKIMIZIN GELECEĞİNİ KAZANMALIYIZ’

Karşılamaya gelenlerle selamlaştıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bayındır, “Buradaki desteğiniz sadece bana değil aynı zamanda patimize olan bir destektir. Partimiz her zaman zülüm karşısında direniş, özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesini vermiştir ve mücadele vermeye edecektir.  İçerdeki arkadaşları sizlere selamı vardı. Baskı ve zulümden dolayı cezaevinde bir nefes dahi almak bir mücadele ile oluyor. Bunun için tutuklu arkadaşlarımızın siz halkımıza çağrısı şuydu;  önümüzde önemli bir süreç var bu süreci sahiplenmek için  Emek ve Özgürlük ittifakıyla büyük bir direnişle her evden başlayıp köyde mahallede büyük bir direnişle halkımızın geleceğini kazanmalıyız” dedi.