DAİŞ'in başucu kitapları Türkiye’den…

Tabka'da Türkiye menşeli çok sayıda bulguya rastlandı. Bunlar arasında Türkiye’de basılan ve dağıtılan kitaplar da var.

Tabka’yı özgürleştirme operasyonunun başarıyla tamamlanması ardından, yapılan aramalarda Türkiye menşeli çok sayıda bulguya rastlandı. Bunlar arasında Türkiye’de basılan ve dağıtılan bir kitap da var.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD), elli günlük bir operasyon sonucunda 10 Mayıs günü Tabka kent ve Fırat Barajı’nın tamamen kurtardıklarını duyurmuştu. Operasyonda, Türkiye’den DAİŞ çetelerine taşınan çok sayıda silah ve mühimmatta rastlandı. Yine Türkiye üzerinden giden NATO menşeli silahlar da QSD güçlerinin ele geçirdiği silahlar arasında bulunuyor.

Yapılan arama tarama faaliyetlerinde, sadece silahların değil, DAİŞ’in ideolojik beslenme kaynaklarının da Türkiye’den geldiği anlaşıldı. “Şehadet Yolunda Cihat Erleri” isimli Harun İlhan isimli kitabın basım yeri Türkiye. Tam olarak, İstanbul’da “Küresel Kitap” adlı yayınevi tarafından basılıyor. Basım yeri Üsküdar. Yayınevinin posta adresi Fatih’te bulunurken, Ümraniye Bölükbaşı Kitapçılar Çarşısı’nda şubesi var.  Kitabın yazarı tescilli bir El Kaideli. Kitap engelsiz bir şekilde birçok internet sitesinde de açıkça satılıyor. Türkçe kitap aynı zamanda Tabka’da Türkiye kökenli DAİŞ çete unsurlarının varlığına da işaret ediyor.

Kitapta açıkça şiddete ve vahşete çağrı var. Harun İlhan, 15-20 Kasım 2003 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırılara karıştığı gerekçesiyle yargılandı ve 2007’de müebbet hapse mahkum edildi. Çıktığı duruşmalarda işlediği suçları üstlendi ve Müslüman olmayanlara karşı vahşeti savundu. Mahkeme önünde, “Bu çağda kafirlerle kılıçtan başka savaş yoktur” dedi.

Kitabın kapağında da şiddet ve vahşete açık çağrı var: “(…) Barut kokacak hava, ölüm kusacak namlular…”

En ufak eleştirinin mahkum edildiği ve sert bir baskı konusu olduğu Türkiye’de DAİŞ çetelerinin vahşetini meşrulaştıran kitapların halen yayınevlerinden çıkması dikkat çekiyor. Harun İlhan 2007’de mahkum edilmesine rağmen, kendi adıyla kitabı 2012’de “Küresel Kitap” yayınevlerinden çıktı.