DİK: Kayyum, millet iradesi ve ilahi iradeye karşı savaştır

DİK Eşbaşkanı Hüda Kaya, "Kayyumculuk; sadece millet iradesine değil, ilahi iradeye karşı da bir savaştır" diyerek, toplumsal direnişin önemine vurgu yaptı.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Hüda Kaya, kayyum işgaline ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'ALLAH'IN İNSANA VERDİĞİ AKLI KÜÇÜMSÜYORLAR'

Kaya'nın açıklaması şöyle:
"Ne zaman toplumsal barış imkânı doğsa egemenlerin, iktidar odaklarının bu umudu dinamitlemek için ellerindeki tüm olanakları seferber ettikleri tecrübelerle sabittir. Çünkü zulmün doğası bunu gerektirir. Barışın kıvılcımına dahi tahammül edemezler.
Diyarbakır, Van ve Mardin'de seçilerek işbaşına gelmiş belediye başkanlıklarına kayyum atayarak darbe yapmak sadece halklara değil, toplumsal barışa, ahlaka, hukuka ve insanlığın ortak değerlerine de darbedir. Yeryüzünde bozgunculuk yapmaktır. Fitne ve fesadı çoğaltmaktır. İnsan onurunu ve değerini aşağılamaktır. Allah’ın insana verdiği aklı ve iradeyi küçümsemektir.

'ÇÖZÜM TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE DİRENİŞTE'

Demokratik İslam Kongresi olarak 'zulüm karşısında susanın dilsiz şeytan olacağı' düsturuyla bu hak ve hukuk gasbına karşı çıkıyor, tarafımızın daima barıştan yana olacağını bildiriyor ve barışa ulaşmanın tek yolunun toplumsal dayanışma ve birlikte direnişten geçtiğinin altını çiziyoruz.
Kayyumculuk; sadece millet iradesine değil, ilahi iradeye karşı da bir savaştır.
Zulümle abad olunmaz ve elbette adaletin, vicdanın, hukukun, barışın hakim olacağına inancımız tamdır."