Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı ortak mücadeleye çağırdı

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, İstanbul'da düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek irade gasbına karşı dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Viyan Tekçe'ye, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü yöneticileri de eşlik etti. 

Şişli’de bulunan 78’liler Girişimi’nde düzenlenen buluşmada, emek barış ve demokrasi güçleri ve sivil toplum örgütleri de yer aldı.

DEM Parti Parti Meclis (PM) üyesi Aylin Hacaloğlu, Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başladı ve irade gaspına karşı birliktelik vurgusu yaptı.

HALK İRADESİNE VURGU YAPILDI

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, konuşmasında kayyum atanarak gerçekleşen irade gasbının ardından belediye binasına alınmadıklarını belirtti. 

Gasbın ilk olarak Colemêrg’den başlamasının manidar olduğunu ifade eden Viyan Tekçe, "Hakkari halkı, tüm baskılara rağmen iradesini ortaya koydu, ancak AKP iktidarı halkın iradesine saygı göstermeyerek kayyım atadı. Halk buna tepki gösterdi ve mücadele etmeye devam ediyor" dedi.

Viyan Tekçe, İstanbul'da anti demokratik uygulamalara karşı sesini duyurmak ve demokrasi güçleriyle dayanışmak amacıyla bulunduğunu belirterek, "İktidarın kayyım rejimine son vermek için İstanbul ve Türkiye halklarıyla birlikte mücadele etmek istiyoruz. Belediyeler halkın evidir ve halk evine sahip çıkıyor" diye konuştu.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ GASBI

Viyan Tekçe, kayyım atanmasının seçme ve seçilme hakkının ellerinden alınması anlamına geldiğini vurgulayarak, AKP iktidarının hukukta çifte standart uyguladığını söyledi.

DEM Parti Colemêrg Belediye Meclis üyesi Necip Coşkun, görüşmelerin kayyum rejimine karşı ortak mücadeleyi güçlendirme amacı taşıdığını belirtti. Coşkun, "Hakkari belediyesinde meclis üyeleri olarak faaliyetlerimiz kayyım yönetimi tarafından engelleniyor" dedi.

Colemêrg Belediye Meclis üyesi Evin Tan, İstanbul’a dayanışmayı büyütmek amacıyla geldiklerini ve temaslarının devam edeceğini söyledi. Tan, Türkiye halklarıyla daha sık bir araya gelmek istediklerini dile getirdi.