Ciwanên Azad: Komplodan sonra tecrit sistemi devreye girdi

9 Ekim Komplosu'nun 20. yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan Ciwanên Azad, 20 yılda komplonun boşa çıkarıldığı ardından ise tecrit sisteminin devreye girdiğini belirtti.

Ciwanên Azad, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük gerçekleşen 9 Ekim Komplosu'nun 20. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 20 yıl içerisinde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın direnişi sonucu komplonun boşa çıkarıldığı belirtilen açıklamada, komplonun ardından tecridin devreye sokulduğu hatırlatıldı.

2011 yılından beri avukatlarıyla, 2016’dan beri de ailesiyle görüşmesine engel olunan Öcalan için artık Kürt gençlerin devreye girmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: "Tecridi parçalamak ve Önderliğimizin görkemli direnişini zafere taşımaktan daha azıyla asla yetinmeyecek, O’nunla özgür Kürdistan’da buluşma kararlılığıyla mücadelemizi yükselteceğiz."

AİHM VE CPT GERÇEK KİMLİKLERİNİ ELE VERDİ

İnkar ve imha siyasetinde ısrar eden düşmanın, Öcalan'a uyguladığı tecrit ile Kürt halkının var olma ve özgür yaşama iradesini yok etmeyi amaçladığı vurgulanan Ciwanên Azad açıklamasında, "Giderek ağırlaşan ve işkenceden farksız bir hal alan İmralı tecrit rejimi artık tam anlamıyla bir soykırım rejimi haline gelmiştir. AİHM ve CPT gibi güya insan hakları savunucusu olan kurumlar, söz konusu Önderliğimiz olunca gerçek kimliklerini ele vermektedir. Kürt gençleri artık şu gerçekliği görmelidir, kapitalist modernitenin hiçbir kurumu tecridin karşısında değil, tam aksine tecridin ortadan kaldırılması önünde birer engeldir" denildi.

'ÜMİT ACAR'IN ANISINI YAŞATMA GÖREVİ GENÇLERE DÜŞMEKTEDİR'

Özellikle Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerine büyük bir rol düştüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadeler aldı: "Fedaice gerçekleştirdiği eylemiyle "Güneşimizi karartamazsınız" şehitlerine katılan Ümit Acar yoldaşın anısını yaşatma görevi en çok biz Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerine düşmektedir. Tecride karşı harekete geçmemek ve kararlı bir duruş içerisinde olmamak ahlaki ve kabul edilebilir değildir. Ancak daha fazla örgütlülük ile Rêber Apo’ya yoldaş olabiliriz. Rêber Apo’ya duyduğumuz dayanılmaz özlemimizle onun yolunda yürüme ve şehitlerimizin anısını yaşatma sözümüzü yineliyor, tüm Kürt gençlerini mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."