CHP'den 81 ilde eş zamanlı protesto

CHP, 81 kentte eş zamanlı olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyı protesto etti, "Faşizme karşı omuz omuza" mesajını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il örgütleri, dün Ankara Çubuk'ta asker cenazesi sırasında genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya karşı eş zamanlı açıklama yaptı. 81 kentin il örgütleri tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı istifaya çağrıldı. 

SOYLU'NUN İSTİFASI İSTENDİ

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı ve linç girişimini protesto etmek için Taksim’deki Şişhane Meydanı’nda bir araya gelen CHP’liler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını talep eden dövizler taşıyarak, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

CHP İstanbul İl Örgütü’nün çağrısıyla düzenlenen eyleme TTB, İHV, TMMOB, KESK, DİSK, Şehir Dul ve Yetimler Derneği ve Mazlum-DER’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve halk da destek verdi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, saldırganlara "mesajınızı verdiniz" diye seslenmesine de tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu hareketi yapan bir vatandaş topluluğu değildir; tasarlanmış bir iştir" diye belirtti.

Aynı saatte CHP’nin diğer il örgütleri de açıklama yaparak, saldırıya tepki gösterdi. 

CHP Diyarbakır İl Örgütü de, Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasına ilişkin Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı.