Cezevinde seçilmişlere "faşizm geldi” denilerek saldırıldı!

Tutuklanan DBP Erciş Belediyesi meclis üyeleri cezaevinde “faşizm geldi” denilerek darp edildi. Aileleri aracılığıyla saldırıyı duyuran seçilmişler, "Şartlar ne olursa olsun itaat etmeyeceğiz" mesajını verdi.

Van’ın Erciş ilçesinde 12 Ekim 2015 tarihinde yapılan “Öz yönetim” basın açıklamasına katıldıkları gerekçesi ile tutuklanan DBP Erciş Belediyesi meclis üyeleri Nuri Çiçek ve Mecit Sargut, bulundukları cezaevinde maruz kaldıkları saldırıyı aileleri aracılığı ile paylaştı.

Van T Tipi Cezaevi idaresinin kendilerini sürekli tahrik ettiğini ifade eden tutuklu seçilmişler, kendilerine yönelik saldırının planlı olduğunu ifade ederek, cezaevi idaresinin “Faşizmin ne olduğunu göreceksiniz. Faşizm geldi” diyerek darp edildiklerini ifade etti. Maruz kaldıkları darp sonrasında Sargut'un elmacık kemiği kırılırken Çiçek ise vücutlarının çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Yaşanan saldırının ardından Çiçek'in Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine sürgün edildiği ve tedavi edilmediği ifade edildi. Elmacık kemiği kırılan ve yüzü tanımayacak hale gelen Sargut, baskıların halen devam ettiğini, cezaevi yönetiminin kendilerini itaat etmeye zorladığını belirtti.

‘ÖNCE TAHRİK ETTİLER...'

Seçilmişlere yönelik saldırının günler öncesinden planlandığını aktaran tutsaklar, “Günlerdir bizleri tahrik ediyordular. Sularımız keyfi olarak kesiliyordu. Rahatsızlanan arkadaşlarımızın tedavi hakları engelleniyordu. Her talebimize hakaret ve tepki ile karşılık veriliyor. Yapılanın faşist bir uygulama olduğunu ve yasalara aykırı olduğunu belirtmemiz üzerine saldırıya maruz kaldık. Odalarımıza giren müdahale ekipleri 'faşizm geldi' denilerek saldırdılar. Ciddi anlamda yaralanan arkadaşlarımız oldu" dediler.

‘İTAAT ETMEYECEĞİZ’

Cezaevi yönetiminin seçilmişlere ve birçok siyasi tutsağa yönelik geliştirdiği saldırı sonrası “ya itaat edecekseniz ya da sizi sürekli böyle okşayacağız. Kanun da biziz hukuk da biziz. Burada kararları biz veririz” şeklinde ifadeler kullandığını belirten tutsak seçilmişler, “Şartlar ne olursa olsun itaat etmeyeceğiz. Bizler yolsuzluktan ya da hırsızlıktan dolayı burada değiliz. Bizler bizi seçen onurlu Kürt halkının taleplerini yerine getirdiğimiz için buradayız. İtaat edecek birileri varsa, kendi rantları için ülke menfaatini ayakları altına alan hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa itaat edenlerdir. Onurlu talebimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Tutsak seçilmişler, 7 Haziran 2015 Seçimleri sonrası bütün tehdit ve baskılara rağmen ortaya çıkan halkın güçlü talebinden korkan ve saltanatının yıkılacağını anlayan AKP iktidarının, korkusunu Kürt seçilmişleri esir alarak ve aynı zamanda halkın belediyelerini kayyum ile gasp ederek açığa çıkardığını belirtti. Seçilmişler, “Bizler tutsak tutulup darp edilsek de halkımıza olan sorumluluk ve bilinci içindeyiz. Asla boyun eğmeyeceğiz. Kürt halkının onurlu talebini dört duvar arasında olsak bile haykırmaya ısrarlı olacağız. Onurlu Kürt halkını devrimci inancımız ve direnişimizle selamlıyoruz” mesajını verdiler.