Ceylanpınar’da HDP’nin mitingine polis saldırdı

HDP’nin seçim çalışmalarına yönelik AKP/Saray/MHP’nin engellemeleri sürüyor.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin Ceylanpınar’daki halk buluşmasına polis keyfi bir şekilde saldırdı. Saldırı sonucunda 2 kişi gözaltına alındı.

Halk buluşması için Ceylanpınar'a gelen HDP heyeti ilçe girişinden itibaren zırhlı araçlarla takip edilirken, yol boyunca da tüm araçlar durdurularak arandı. HDP seçim otobüsünü selamlayan herkes kameralarla kayıt altına alınırken, HDP seçim otobüsü programın yapılacağı adrese geldiğinde, tüm izinler öncesinde alınmış olmasına rağmen polis, etkinliğin yapılmasını engelledi.

Valilik ve kaymakamlıkla yapılan görüşmelerde engelden haberdar olunmadığı, polisin “inisiyatif” aldığı belirtildi.

Görüşme trafiği ardından HDP’nin 15 dakikalık program yapmasına izin verildi.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin konuşma yaptığı esnada çevik kuvvetler, uzun namlulu silahlı polisler, TOMA’lar ve zırhlı araçlar alanda bekledi.

Temelli’nin konuşması ardından polis, kitleye keyfi bir şekilde saldırdı. Saldırıda 2 kişi gözaltına alınırken, HDP’li milletvekili adayları gözaltılara engel olmaya çalışılınca vekil adayları polis şiddetine maruz kalırken, kitleye biber gazıyla şekilde saldırıldı.

Polis daha sonra ise, Viranşehir yolundaki HDP seçim bürosuna saldırdı. Polisin saldırısına halk ise sloganlarla tepki gösterdi.