Çelik: Muş'taki hastane seçim hesaplarının ürünü

Çelik: Muş'taki hastane seçim hesaplarının ürünü

HDP Milletvekili Çelik, Muş'ta yeni yapılan hastaneyle ilgili gelişmeleri Meclis'e taşıyarak, "Taşınma işleminin iktidar partisinin siyasi beklentileri sebebiyle olduğu görülmüştür. Önümüzdeki seçim döneminin hesapları ile hastane yönetimine baskı yapıldığı, bu eksikliklerin giderilmesine fırsat verilmeden taşınma işleminin gerçekleştirildiği belirtilmektedir" dedi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş'ta yeni yapılan hastane hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

'HALK PLANSIZLIKTAN OLUMSUZ ETKİLENDİ'

Yeni yapılan Devlet Hastanesine, eski Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin birlikte taşındığını bildiren Çelik, yeni yapılan hastanede pek çok eksiklik olmasına rağmen taşınma işleminin erken yapıldığına dikkat çekti. "Yapılan çalışmalar sonrasında hastanede ciddi düzeyde eksikliklere rağmen taşınma işleminin iktidar partisinin siyasi beklentileri sebebiyle olduğu görülmüştür. Önümüzdeki seçim döneminin hesapları ile hastane yönetimine baskı yapıldığı, bu eksikliklerin giderilmesine fırsat verilmeden taşınma işleminin gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Bakması gereken hasta sayısından çok daha fazla hasta bakmakta olan personel ciddi demoralize yaşamaktadır" diyen Çelik, halkın yaşanan bu plansızlıktan olumsuz bir şekilde etkilendiğini kaydetti.

SU, KAPASİTE, PERSONEL, ULAŞIM SORUNLARI...

HDP'li Çelik, Bakan Müezzinoğlu'ndan şu sorularına yanıt istedi:

"Yapılan hastanenin içme suyunun şehir şebeke suyuna bağlanmadığı iddia edilmektedir.  Bu bağlamda hijyen kurallarının hiçe sayıldığı gerçeğine karşın Bakanlığınızın düşüncesi nedir?

Eski Devlet Hastanesi ile Kadın ve Doğum Hastanesinin kapasitesi 450 iken yapılan yeni hastane kapasitesinin 300 olduğu söylenmektedir. 450 yatak kapasitesi Muş’a yetmiyorken yeni yapılan hastanenin 300 kapasite ile mevcut ihtiyacı nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz? 

1500 çalışan, 7. kattaki yemekhaneye çalışmayan asansörler nedeniyle zamandan önce yemeklerini yiyemedikleri ve mesailerine konsantre olamadıkları söylenmektedir. Asansörlerin hem personelin hem de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamadığından hareketle asansör kapasitesini arttırmayı düşünüyor musunuz? 

Yeni hastaneye ulaşım sıkıntısı ciddi problemler yaratmaktadır. Bazı vatandaşlarımız kimi noktalardan üç araba değiştirerek gelebilmektedirler. Bakanlığınızca bu sorunu çözmek, vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak adına çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Yeni yapılan hastanede görev yapan sağlık personelinin branşlara göre dağılımı nedir? Hastanenin norm kadrosu branşlar itibariyle nedir?

Sağlık çalışanlarının giyinme ve çalışma odalarından yoksun oldukları, bu temelde de verimli ve etkin çalışmadan mahrum kalacakları bilinmektedir. Giyinme ve çalışma odalarının çözüme ulaşması konusunda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?"