Bursa'da tutuklama, Mersin'de gözaltı

Bursa'da 6 HDP'li tutuklandı, Mersin'de aynı aileden 4 kişi gözaltına alındı.

AKP/Saray rejiminin siyasi soykırım uygulamaları devam ediyor. 

BURSA

Bu kapsamda, Bursa’da 12 gün önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişi, dün gece Bursa Adliyesi'ne getirildi. 8 kişi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aralarında HDP Bursa İl Eş başkanı Yüksel Akgün’ün de bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklananların “Örgüt üyesi olduğu" iddia edilirken, buna dayanak olarak ise katıldıkları basın açıklamaları, taziye ziyaretleri ve sosyal medya paylaşımları gösterildi.

MERSİN

Mersin’de polis aracına yönelik dünkü eylemin ardından bugün sabah erken saatlerde polisler Toroslar ilçesinde bulunan Demirtaş Mahallesi'ndeki birçok eve baskın düzenledi. Baskınların mahallede bulunan Tuğrul soyadını taşıyan tüm evlere yapıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Münir Tuğrul, Abdülkerim Tuğrul, Şefik Tuğrul ve Sakine Tuğrul gözaltına alındı.

Münir Tuğrul’un annesi Taybet Tuğrul, baskın sırasında polislerin kapıları kırdığını belirterek, “Bizleri yere yatırarak ayakları ile üstlerimize bastı, silah doğrulttu. Tüm bunlar küçücük çocukların önünde oldu. 'Dünkü patlamayı kim yaptı. Bize isim verin, yoksa hepinizi götürürüz' dediler" diye konuştu.

Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.